ANNONSE

HUS & HAGE

Påsken er hagetid

Tekst: Svein Kåre Edland

Foto: Brynes PlanterPublisert: 05.04.2017

Fra venstre: Sander Bryne Austbø, Siri Bryne Ringstad, Karen Svensen, Torhild Bryne Ringstad, 
Svein Ringstad, Trygve Hadland, Rønnaug Haugland og Marit Tveitevoll.


Fakta:

Brynes Planter

Hva:

Stort hagesenter – 
familiedrevet i 130 år


Aktuell med:

Gode tilbud og stort utvalg på 
alt det du trenger for hagen. Åpent hele påsken.


Hvor:

Jåttåveien 92, Stavanger


Kontakt:

Telefon: 51 88 32 55, 
post@brynesplanter.no


Web: 

www.brynesplanter.no

Er du hage­entusiast og ­kjenner at det virkelig begynner å krible i fingrene? Nå stiger temperaturen, og våren er her. Det er tid for blomster, busker og trær. I hagen eller på terrassen.

– Det er en herlig tid vi nå går i møte, forteller Torhild og Siri hos Brynes Planter på Jåttå. Det familieeide hagesenteret har 130-års jubileum i år, og de to opplyser at utvalget av blomster, busker og trær aldri har vært større.

– Vi er en faghandel og er svært opptatt av at kvaliteten på alle varere vi selger, skal være høy. De neste tre månedene er veldig hektiske for oss. Det er en stadig økende interesse for hagearbeid, og det er nå i april og mai du skal legge grunn­laget for gode hageopplevelser gjennom hele sommeren. Vårt sortiment består av vintergrønt, prydbusker, trær, klatreplanter, bærbusker, frukttrær, roser og ikke minst noen sjeldne og eksotiske planter. I tillegg har vi et bredt utvalg av stauder og sommerblomster. Hver vår kommer nye og spennende sorter og eksemplarer til vårt store hagesenter på Jåttå, i tillegg til alt vi dyrker selv.

Gode råd er gratis hos Brynes planter

– Vi er totalt 8 medarbeidere med utrolig lang erfaring, forteller Torhild til Lokalavisen. – Faktisk er det tre av oss som har jobbet mer enn 40 år hver i bransjen. Alle som jobber her, har en stor lidenskap for faget, samt utdanning og lang erfaring i bunn. Vi vil gjerne hjelpe deg med å lykkes med hagen din, og sette sammen den rette kombinasjonen av planter.

Det er noen enkle faktorer som spiller inn når du ønsker en hage. Noen spørsmål er veldig grunnleggende. Det handler om hvor solen står i hagen din, og hvilken interesse du har. Ønsker du å jobbe i hagen, eller vil du ha en lettstelt hage som er vakker å se på? Vi tar oss tid til å gi råd om hvilke planter som kan fungere godt i den enkeltes hage. Vi skritter opp bedet, og viser hvordan det kan se ut. Der og da. ­Prøver oss med forskjellige planter. ­Diskuterer med kunden. Viser alternativer. Både busker og blomster kan kjøpes i mange størrelser, og din hage kan være klar på kort tid, sier Torhild.

Hjemmebesøk

Har du en hage som trenger fornyelse? Og du er ikke helt sikker på hvordan det skal gjøres? Da kan det være en god løsning å bestille et hjemmebesøk. Da kommer hagedesigneren fra Brynes Planter hjem til deg, og prøver å finne den rette løsningen for de endringene som du ønsker. Dette er en svært populær tjeneste som koster mindre enn det mange forventer. Prisen er avhengig av hvor omfattende endringer som skal planlegges. Ring inn og bestill tid.

Knalltilbud på bark og verdens beste plantejord

– I jubileumsåret vil det være gode tilbud på mange varer gjennom hele sesongen, opplyser Siri. – Noe av det viktigste er at du bruker jord som har høy kvalitet. Her hos Brynes Planter har vi utviklet vår egen jord som er nøye sammensatt for å gi plantene best mulig vekst. Og det beste av alt er at vi har den til fast lavpris. Bare kr 149 for tre sekker av verdens beste plantejord. I tillegg har vi knalltilbud på bark til kr 199 for fire sekker.

Hva gjør du i hagen nå?

April og begynnelsen av mai er tid for opprydding i hagen. Du skal klippe ned roser og stauder, samtidig som det er på tide å finne fram plenklipperen. Men husk å få vekk gammelt løv og greiner som er kommet på plenen gjennom vinteren. Dersom plenen din trenger litt kjærlighet og omtanke, skal du huske på at mose hater gjødsel. Dersom plenen din har mye mose, er det helgjødsel den trenger. Husk å gjødsle gjennom hele sesongen. Heller ofte, enn mye bare én gang.

Balsam for kropp og sinn

– Å se planter spire, vokse og gro, gjør noe med deg, sier de entusiastiske damene til Lokalavisens utsendte. Derfor er hagearbeid bra for helsen. Kombinasjonen blomster, jord og hage kan gjøre underverker både fysisk og mentalt. Det er naturens egen lykkepille.

Å grave fingrene ned i solvarm jord, plante balkongkassene fulle av farger og høste egne tomater er mentalhygiene, stressmestring og trim på en gang. Som et kinderegg. Forskning har vist at å jobbe i hage med blomster og planter er en type medisin som alle har stort utbytte av. Frisk luft, sol og et bankende hjerte. Du klipper plenen, bærer jordsekker, planter blomster og luker ugress. Det er bevegelser kroppen din har godt av. Det er trening uten at du tenker over det. Bare ren glede.

Frukt og grønnsaker fra egen hage

Det er stadig flere som ønsker å dyrke egne grønnsaker, urter, frukt og bær. Kortreist mat er bra. Det er noe spesielt med å plukke selvdyrket mat fra egen hage eller terrasse.

– Vi har frukttrær, bærbusker, krydderplanter, grønnsaksfrø, samt kasser og pallekarmer til å dyrke i. Vi får inn stadig nye og spennende sorter planter for dem som ønsker noe spesielt. Husk å bruke vår egen spesial­lagede kvalitetsjord. Både for prydplanter og matnyttige vekster er det særdeles viktig at du bruker god jord, forklarer Siri. Alle kan lage grønnsakshage. Du trenger verken drivhus eller stor hage.

– Det aller enkleste er å produsere rødbeter, reddiker, gulrot og sukkererter. Alt du gjør er å legge frøet i jorda, og la det vokse. Å gå i hagen og hente frukt, bær, krydder eller grønnsaker fra egen produksjon er noe alle burde få oppleve.

Trender

– Vi har stor interesse av å følge med på nye trender og å skaffe produkter til disse. Dette gjelder både innen planter, krukker og interiør. Vi fører et kjempestort utvalg i krukker og fornyer oss hvert år. Vi har også mange gaveartikler, bl.a. fra Garden Girl, The Spice Tree og OOHH.

I tillegg kan du få kjøpt gavekort hos oss, sier Siri.

Kundeklubb og nettbutikk

– Det er gratis å bli medlem i vår kundeklubb, sier Siri. – Du regi­strerer deg på nettet ­eller når du er på besøk i hage­senteret. Gjennom året tilbyr vi ulike ­arrangement som er faglig interessante for alle hage­entusiaster. Det kan være tema som bær­busker, beskjæring, drivhus, hage­planlegging. Vi har også gjennom året flere kundearrangement, bl.a. Barnas Dag og Damenes Aften. Som medlem får du også informasjon om nye produkter og aktuelle gode tilbud. I vår nettbutikk kan du kjøpe direkte og få fraktet hjem, eller hente selv på hagesenteret. Websidene og nettbutikken har flotte bilder for inspirasjon, og viser mange av de forskjellige produktene Brynes Planter tilbyr.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no