ANNONSE

UTDANNING & JOBB

Nytt tilbud:


Mulighets­terminalen ­formidler ­muligheter

Tekst: Pål Larsen


Publisert: 05.04.2017

Mulighetsterminalen ble offisielt åpnet i desember 2015 av ordføreren i Stavanger, 
Christine Sagen Helgø. Kronprisen var også til stede.

Mulighets­terminalen (MT) sitt formål er å skape aktiviteter som skal gi de arbeids­søkende ­muligheter til å få seg en jobb.

Mulighetsterminalen fokuserer på muligheter gjennom aktiviteter som jobbmesser, formidling av ledige stillinger, konkrete stillingspresentasjoner fra bedrifter og bedriftsbesøk – tilbud som kan gi de arbeidssøkende muligheter for arbeid lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt. De ønsker også å dele informasjon om hvilke muligheter som finnes i næringslivet, slik at flest mulig skal få kjennskap til mulighetene.

Mulighetsterminalen ble offisielt åpnet i desember 2015 av ordføreren i Stavanger, Christine Sagen Helgø. Det var også hennes idé å skape et sted for den store mengden arbeidssøkende som var berørt av nedgangen i aktiviteten i olje- og gassbransjen. Et sted hvor arbeidssøkende kunne møtes, etablere og vedlikeholde nettverk, få informasjon og søke etter arbeid. Prosjektet er regionalt, og prosjektledelsen er i Greater Stavanger, som er en samle­organisasjon for de fleste kommunene i sørfylket. Mulighetsterminalen er etablert i den gamle utenriksterminalen i Stavanger, derav navnet Mulighetsterminalen hvor den historiske aktiviteten i bygget er med i navnet. De samarbeider tett med NAV.

Vi spør prosjektleder Leif Andre Pedersen om hvordan en normal dag er på Mulighets­terminalen?

– En normal dag? Få dager er like, men målet for de fleste av brukerne er like – å få seg en jobb. Normalt er det fra 500 til 1000 mennesker innom her i løpet av en uke. Vi gjennomfører mange jobbmesser hvor arbeidsgivere kommer og presenterer ledige stillinger, og hvor de arbeidssøkende kan få å presentere seg selv og få muligheten til å gjøre et inntrykk. Det å få seg jobb i dag handler mye om nettverk, førsteinntrykket og at noen kan framsnakke deg. Ved slike arrangement får mange muligheten til å gjøre et personlig inntrykk. Vi har også aktiviteter som foredrag med emner som kan være aktuelt for de som er arbeidssøkende. LinkedIn og C++ er noen av kursene vi har gjennomført. Mulighetsterminalen er også tilgjengelig for brukere som vil benytte seg av møterom, en kontorpult, kopimaskin eller skanner. Vi har ikke permanente kontorplasser tilgjengelig for startups bedrifter eller grundere, men tilgjengelige arbeidsplasser for å jobbe med søknader, sier prosjektlederen.

Pedersen forteller videre: 
– Vår «åpningstid» er når det er arrangement. Arrangementene blir delt på vår Facebook-side eller at blir du personlig invitert av Mulighetsterminalen, av andre arrangører eller ­gjennom NAV-systemet. Er døren låst, er det stor sannsynlighet for at det ikke er et arrangement akkurat da, så følg med på våre ­Facebook-sider.

– For gründere har vi blant annet arrangementer som StartupWeekend og ­InOilvatinon. Dette er arrangement som har knyttet mennesker sammen gjennom det å finne nye løsninger på etablerte problemer.

Akkurat i disse dager gjennomføres et program for ungdom mellom 18 og 24 år. Der får de individuell oppfølging mot sitt mål som kan være ny jobb, læreplass, skoleplass eller høyere utdanning. I tillegg til dette får de en innføring i drone. De lærere å fly, bruksområder, lovverk. Dette skal være med på å inspirere dem mot å nå sine mål og gi dem en ekstra kompetanse for å bli enda mer attraktive. Hele opplegget er frivillig for de 6 som ble valgt ut, men her er prosjektlederen for Mulighetsterminalen Leif Andre Pedersen streng og forteller at om de kommer for sent eller ikke møter opp som avtalt, er de ute av programmet. Prosjekt­ansvarlig for ungdommene er Johnny Olsen. Han er selv arbeidssøkende med bakgrunn fra IT-bransjen, og har gjennom en praksisplassordning med NAV til hensikt å selv skaffe seg jobb gjennom prosjektet og bruke Mulighetsterminalen som et utgangspunkt for å etablere et større nettverk og være en del av et miljø.

– Jeg kan trygt anbefale ­Johnny, sier Leif Andre Pedersen.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no