ANNONSE

HUS & HAGE

NYTTIG HJELP I HELE BYGGE­PROSESSEN 


– Älvsbyhus gjorde alt mye lettere for oss!

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Älvsbyhus


Publisert: 05.04.2017

Dette Älvsbyhuset har adresse Ingeborgstykket 11 på Stord.


Hun var fra Gjøvik og han fra Stord, og året var 1970 da ekte­paret ­Pauline og Håkon Eilif Fylling bygget hus på Stord. Og huset med flott utsikt til sjøen var greit nok – ­etter datidens byggeskikk og etter beboernes ­alder. Men etter hvert som tiden gikk, ble de to klar over at huset var ikke perfekt å bli gammel i. Skulle man bli en smule dårlig til bens, ville behovet for en mer praktisk bolig ­melde seg. Og da er det smart å tenke fremover. Bedre føre var…

Tomtebefaring

Håkon Eilif var blitt pensjonist da paret i april 2015 kikket på tomtene som utgjorde det nye byggefeltet Horneland på Stord. De falt for en tomt som lå lyst og åpent i terrenget, og selv om de nå ville miste sjøutsikten, ville de få flotte solforhold – dermed ble tomten reservert for dem. Men hvem skulle bygge huset?

Det bare måtte bli Älvsbyhus!

Pauline og Håkon Eilif var aldri i tvil. De hadde sett reklamen på TV der Älvsbyhus sin sin raske og rimelige byggemetode virket høyst tiltalende. Og ikke minst – de hadde feriert i Sverige, der 
Älvsbyhus er markedsleder med sitt tydelige preg på svensk byggeskikk. Fasader og inngangsparti var akkurat slik de to kunne tenke seg.

De ringte Älvsbyhus sitt regionkontor i Haugesund, og avtalte møte med Gard Grubstad som er leder på kontoret. – Det ble en åpenbaring, forteller Pauline. – Vi forsto fra første stund at dette var en person som ville gjøre alt som sto i hans makt for å få oss til å bli fornøyde huskjøpere. Han forklarte hvordan han kunne ta seg av nødvendige godkjenninger overfor kommune og etater, og ta hånd om alt papirarbeid. Våre etter hvert litt gamle skuldre senket seg umiddelbart. Vi fikk stor tillit til Gard og Älvsbyhus.

En stor hustype

Gard foreslo en hustype med grunnflate på 120 kvm, hvor hele 61 kvm er stue med åpen kjøkkenløsning, og med terrassedør til hagen. Huset har også en loftetasje på 64 kvm – den er kun ett stort rom ved overtakelse. Så kan huseier etter hvert bygge ut etasjen med to soverom, bad og loftstue.

For å få et skikkelig inntrykk, dro alle tre til Sveio for å se et slikt hus ferdig bygget. Det falt i smak hos Pauline og Håkon Eilif – dermed var hustypen valgt hvis alle andre ting falt på plass.

Så fulgte en periode hvor Pauline og Håkon Eilif lot alle inntrykkene synke før de tok en endelig beslutning, og kontrakt med Älvsbyhus ble skrevet.

Huset reises på én dag

I august og september 2015 var det tid for gravearbeid og oppsetting av grunnmur. Og den store dagen var 11. november – da sto mobilkranen på plass på tomten, og trailerne kom rett før kl 07.00 med alle de ferdige elementene.

– Det var en festlig opplevelse, forteller Pauline. – Allerede klokken halv 9 om morgenen var jeg inne i kjøkkenet og kikket meg rundt på skapene. Kvart over 2 var alle vegger reist og to takstoler var på plass – og innen kvelden kom, var taket tett. Det regnet om natten, og vi var spente da vi gikk inn neste morgen. Knusk tørt i hele huset – imponerende.

Fleksible og imøtekommende

– Vi fikk høre at huset burde stå og sette seg i syv uker, dermed ble innflyttingsdato satt til 5. januar 2016, forteller Pauline videre. – Men nye eiere skulle overta vårt gamle hus alle­rede 30. desember 2015. Da klarte faktisk Gard å fremskynde den siste finpussen, slik at vi kunne flytte inn 21. desember. Det ­kaller jeg god service!

Mye hus for pengene

– Vi er veldig godt fornøyd med vårt Älvsbyhus – her er alt lagt til rette for en god alderdom. Og jeg vet hva jeg snakker om, sier Pauline. 
– I min tid i hjemmehjelpen har jeg sett mangt et hus som ikke passer for pensjonister.

Og prisen er jo et kapittel for seg. Vi gjorde noen tilvalg – bl.a. andre vinduer, dører og ny kjøkkeninnredning med innebygget komfyr/stekeovn. Alt i alt med grunnmur og det hele, kom regningen på 2.128.082 kroner. Det kan vel ingen andre klare?

Vi kan trygt anbefale Gard og Älvsbyhus til alle andre som er godt voksne og ser fremover. Alt ble overlatt til dem – vi hadde nok med å selge det gamle huset vårt. Det var en fin arbeids­deling.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no