ANNONSE

SPORT & FRITID

Wings for Life

Tekst: Sofie Korshavn Moen


Publisert: 19.04.2017

I vår moderne verden finnes det mange forskjellige veldedighets­arrangementer, satt sammen av store og små ­arrangører som vil gjøre en forskjell. 
7. mai løper vi for de som ikke kan løpe selv.

Det store verdensomspennende veldedighetsløpet Wings for Life World Run, står for tur. Løpet arrangeres i 24 forskjellige land, samtidig. I Norge er Stavanger årets vertsby, og løpet starter i Vågen søndag 7. mai kl 13.00. Når start­skuddet går, stiller proffe idretts­stjerner, kjendiser, mosjonister og rullestolbrukere sammen på startstreken for å løpe for en god sak.

Det hele startet med en enkel idé: Hva om hele verden kunne løpe samtidig? Absolutt alle, på verdensbasis, på samme dag, til samme tid. Et løp av enorme proporsjoner, med bare én eneste løper gjenstående til slutt. Et verdensløp. World Run. Kunne det gjennomføres? Dette var tankten til Anita Gerhardter, grunnleggeren av Wings for Life, en stiftelse med mål om å kurere ryggmargsskader. Etter to år med planlegging ble Wings for Life World Run født – men med en liten twist. Mållinjebilen (Catcher Car), skulle jage deltagerne, istedenfor at de løp mot en målstrek. 

Bli jaget av Henrik Kristoffersen

Det som er spesielt med dette veldedighetsløpet er målstreken. Målstreken er nemlig en Catcher bil, som kjører bak deltakerene for å ta dem igjen. Dette betyr at løpet ikke har en fast distanse, man løper så langt man orker. En halvtime etter at løpet er i gang starter målstreken kjøreturen i lav fart, og øker gradvis etter hvert som løpere blir tatt igjen.

Føreren av årets Catcherbil i Stavanger er alpinisten Henrik Kristoffersen. Han deltok i løpet for første gang i 2015 og løp hele 26,7kilometer før han ble innhentet av følgebilen.

– Det er flere alpinister som sitter i rullestol, ingen har lyst til å gjennomgå det, og for meg er det jo en risiko. At noen jobber med å finne en kur er utrolig bra, og selvfølgelig er dette noe jeg ønsker å støtte, forteller ­Henrik Kristoffersen.

Startkontigenten går 
til forskning

Ryggmargsskade kan skje hvem som helst, når som helst. Et feilsteg, et fall, en bilulykke kan på et blunk totalforandre et liv. En ryggmargsskade kan være en av de mest omfattende og ødeleggende personskadene som kan føre med seg komplikasjoner, det kan derfor være vanskelig å finne rett type behandling. En stor del mennesker som har ryggmargsskader lever med konstante smerter i lengre perioder.

Ved å delta på løpet gjør man helt klart en forskjell. Alle økonomiske midler som samles inn under arrangementet går til forskning rundt ryggmargsskader. Misjonen ved løpet er å finne en kur for ryggmargsskader

Wings for Life er en internasjonal non-profit organisasjon som funder forskning på ryggmargsskader. De tildeler økonomiske midler til de beste forskningsmiljøene og forsøkene jorden rundt med formål å kurere ryggmargsskader. De oppfordrer deltakere til å støtte organisasjonen ved å samle inn penger til ryggmargsforskning. Lag en innsamlingsaksjon, be venner og familie støtte deg og gjør en forskjell.

Wings for Life har nettside og facebook event der man kan finne informasjon om selve løpet, hvordan man melder seg på og hvordan man kan bidra med veldedighetsstøtte. Konseptet på løpet gjør at det passer for alle, ung eller gammel, man kan like godt løpe for dem som ikke kan løpe selv.

Du løper ikke alene

Mange profilerte idrettsutøvere stiller på startstreken i Stavanger 7. mai. Her kan man ende opp med å løpe sammen med Heidi Weng, Tiril Sjåstad Christiansen eller Petter Northug, som er blant atletene som stiller til start. 

Sjøforsvartet på Madla, KNM Harald Haarfagre, stiller for andre gang med lag i Wings for Life World Run. I år er laget dobbelt så stort, med over 60 deltagere til start, og blir det største laget i løpet. 

– Vi ønsker å delta på årets løp fordi dette er et arrangement som slår «flere fluer i en smekk», forteller Roger Borthen. Han er fagleder for idrett for KNM HH, og den som opprettet laget. 

– Det enkelte individ støtter en meget god sak, og det er også en motivasjonsfaktor å ha noe å trene mot, forteller han. 


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no