ANNONSE

REISE

Elvecruise på Rhinen 2. – 9. OKTOBER 2017


Fra Amsterdam til Strasbourg – kanaler, romantikk, vin og bindingsverk

Tekst: Pål Larsen

Foto: Unik Travel


Publisert: 03.05.2017

Fakta:

Unik Travel

Hva : 

Unik Travel er en turoperatør som skreddersyr spennende turer for aviser, tidsskrifter, vennegrupper og bedrifter.

Vi syr sammen reiseopplegg som ­inkluderer det kunden ønsker – ­reiseleder, utflukter, måltider, ­fagprogram m.m.


Aktuell med :

Elvecruise på Rhinen 
2. – 9. oktober 2017


Kontakt :

Telefon: +47 38 12 79 00
E-post: reise@uniktravel.no


Web: 

www.uniktravel.no/lokal-rogaland

På denne turen får du oppleve de mest inn­bydende byene langs ­Rhinen på strek­ningen mellom Amsterdam og Strasbourg om bord på MS ­Leonora.Nydelig mat og spennende utflukter vil gi deg en ferie du kan leve lenge på.

Finnes det en mer behagelig måte å reise på enn å sitte på dekk på et flott elvecruiseskip som rolig glir oppover elven, langs grønne elvebredder med landsbyer omgitt av frukthager og vinmarker og med middelalderborger på toppene. Du kan trekke deg tilbake til din hyggelige lugar og slipper å pakke kofferten hver kveld.

Dag 1: Stavanger – Amsterdam

Direktefly til Amsterdam på morgenen. Vi blir hentet på flyplassen med buss og kjører til den lille pittoreske landsbyen Zaanse Schanse. Etter litt tid på egenhånd kjører vi videre til Amsterdam hvor vi sjekker inn på skipet.

Etter et informasjonsmøte blir det servert en velkomstdrink før vi lar smaksløkene teste den første middagen. ­Reiselederen vil i løpet av uka ta seg godt av sine gjester og gi all informasjon på norsk.

Dag 2: Amsterdam og seilas til Køln

Frivillig utflukt: Etter frokost kan vi bli med på en sightseeingtur i Amsterdam som inkluderer et cruise på byens vakre kanaler. Rundt lunsjtider er vi tilbake på skipet og starter seilingen sørover mot Rhinen. Da er det flotte soldekket å anbefale. Her vil du nok tilbringe mye tid i løpet av de kommende dagene. En forfriskende drink i en god stol med flott utsikt og hyggelige medreisende, kan absolutt anbefales.

Dag 3: Køln

Dagen starter rolig med en rikholdig frokost og late timer på dekk. Ved lunsjtid ankommer vi Køln med den vakre Kølnerdomen tronende i sentrum. Det blir arrangert en spasertur i gamlebyen, hvor mange av byens severdigheter ligger innenfor en liten radius av katedralen og gamlebyen. Skipet ligger til kai helt til kvelden, så det blir anledning til å kikke rundt på egen hånd også. Etter middag forlater vi Køln.

Dag 4: Rüdesheim

Nyt den flotte utsikten på soldekket etter frokost eller slapp av med en god bok. Underveis mot Rüdesheim passerer vi vinmarker, slott og gamle borgruiner i tillegg til den berømte 132 meter høye Lorelei-klippen. På ettermiddagen kommer vi til Rüdesheim, Kanskje den mest kjente av vinbyene langs Rhinen. Mye av grunnen til at den er blitt satt på kartet, er rieslingvinen og den folksomme smale gaten Drosselgasse. Frivillig utflukt: Vi benytter svevebanen fra sentrum og opp til Niederwald Denkmal hvor vi får en flott utsikt over byen og Rhindalens mange vinmarker. Etterpå besøker vi Siegfried’s Mekaniske Musikkabinett. Skipet blir liggende i Rüdesheim over natten.

Dag 5: Mannheim

Vi har en tidlig morgenavgang fra Rüdesheim, og etter lunsj ankommer vi Mannheim.

Frivillig utflukt: Vi blir hentet med buss og kjørt til Heidelberg, en av Tysklands vakreste byer. Her er et oppkomme av sjarmerende hus, og området er strødd med praktfulle palasser og vakre elvedaler. Her produseres også noen av Tysklands beste viner. Byens universitet setter sitt preg på området, og studentene fra inn og utland lager liv og røre i byen. Vi er tilbake på skipet i Mannheim på ettermiddagen.

Dag 6: Mannheim og Strasbourg

I løpet av natten forlater vi Mannheim og seiler mot Strasbourg. Vi ankommer byen, som er hovedstaden i Alsace, etter lunsj. Strasbourg er i dag kanskje mest kjent for å være hjembyen til Den europeiske menneske­rettighetskommisjonen og Europa­parlamentet. Men det er også en vakker gammel by med imponerende bygninger i renessansestil og barokk, samt godt bevarte bindingsverkshus i bydelen «Lille Frankrike».

Frivillig utflukt: Bussen bringer oss inn til sentrum, og vi blir med på et kanalbåtcruise i denne sjarmerende byen. Etterpå blir det tid på egenhånd før bussen kjører tilbake til skipet.

Dag 7: Strasbourg

Frivillig utflukt: I dag kan vi bli med på en utflukt til Route des Vines. Vi kjører på den franske landsbygda og får oppleve et nydelig landskap med blomsterprakt og grønne vinmarker. Vi besøker også en gård hvor det blir vinsmaking. De som ikke ønsker å bli med på utflukten, kan oppleve vakre Strasbourg på egen hånd.

Dag 8: Strasbourg – Basel og hjemreise

Vi nyter vår siste frokost om bord og sjekker ut av båten. Buss henter oss og bringer oss til sentrum av Basel. Byen i det nordvestlige Sveits går for å være en av Europas vakreste og mest undervurderte turist­destinasjoner.

Her går timene fort, før vi utpå ettermiddagen kjører til flyplassen. Vi flyr via Amsterdam til Stavanger, med mange hyggelig minner og inntrykk etter en opplevelsesrik uke.

REISEFAKTA

Turpris kr 12.990,- per person


Inkludert:

• Fly Stavanger–Amsterdam/­Basel–Stavanger med KLM

• Flyavgifter kr 469,- (med ­forbehold om endringer)

• Busstransport flyplass – skip t/r

• 7 netter i dbl.lugar på nedre dekk på MS Leonora

• Full pensjon om bord

• Levende musikk hver kveld

• Vann og kaffe til alle måltider

• Havneavgifter

• Reiseleder fra UNIK Travel


Tillegg:

• Lugar mellomdekk kr 1300,- per person i dbl.lugar

• Lugar øvre dekk kr 1500,- 
per person i dbl.lugar

• Enkellugar nedre dekk kr 3500 (begrenset antall)

• Frivillig utfluktspakke kr 1350,-

• Drikke til måltidene

• Tips


For mer informasjon og ­påmelding – gå inn på

www.uniktravel.no/
lokal-rogaland eller ring Unik Travel på telefon 38 12 79 00.

Telefonen er betjent 
mandag–fredag 09.00–15.30.


Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, tur­program og eventuelle trykkfeil.Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no