ANNONSE

REISE

LESERTUR med Lokalavisen TIL vindistriktene Barolo og Barbaresco


Trøffelfestivalen i Piemonte

Tekst: Randi Sørensen

Foto: Reisecompaniet


Publisert: 03.05.2017

Fakta:

Reise­companiet
Et selskap i Connections-gruppen


Hva: 

Stor operatør innen leserturer


Aktuell med: 

Lesertur til Piemonte 12.–16.10.17
med vinsmaking og trøffelfestival


Kontakt: 

Sentralbord: 22 42 70 44

salg@reisecompaniet.no


Web: 

reisecompaniet.no/reise/­troffelfestivalen-i-piemonte/

Endelig er vi klare med en reise til de herlige vin­områdene i Piemonte. Vi ­inviterer nå til en rund­reise som har fokus på noe av det beste denne regionen kan tilby. Dette er turen for deg som setter pris på de nord-­italienske vinene og dertil passende mat.

Ønsker du å lære mer om Nebbiolo, Dolcetto d’Alba, Barolo og Barbaresco og distriktet omkring?

Vår lommekjente reiseleder har mange års erfaring med reiser til Alba og Piemonte, og han tar deg med til små, lokale vingårder og utsøkte restauranter med fokus på lokale råvarer. Vi får med oss et besøk på det verdenskjente trøffelmarkedet som finner sted i oktober. Bli med på en reise som pirrer alle sanser!

Dag 1: Stavanger – Milano – Alba (M)

Avreise med SAS fra Sola via København kl. 06:00. Ankomst Milano ca. kl. 10:30. Buss­transport med egen turbuss direkte til Alba. Underveis i bussen vil vår reiseleder orientere om historie og kulturen i området, samt fortelle om de ulike vinene som Piemonte er så kjent for. Vi sjekker inn på vårt 4-stjerners hotell «Hotel Savona», som har en meget sentral beliggenhet, direkte ved gamlebyen i Alba.

Hotel Savona er et hyggelig familiedrevet hotell, med en helt unik beliggenhet, direkte ved «inngangen» til gamlebyen i Alba. Her kan du gå til de fleste aktiviteter i sentrum, til alle de nærliggende kaféene og restaurantene. Ingen av rommene på Hotel Savona er like. Noen er nyoppusset og noen er av litt eldre dato, men alle er godt utstyrte med TV, toalett, WC 
og minibar eller kjøleskap.

Vi får litt tid på egenhånd før felles byvandring i Alba, med påfølgende velkomstmiddag på populært og typisk spisested (osteria). Her blir det presentasjon og smaking av anerkjente og typiske viner for området. Vi får servert flere av sesongens spesialiteter fra Piemonte, og vi har et utvalg av viner til maten inkludert. Etter middagen spaserer vi tilbake til hotellet.

Dag 2: Barolo – La Morra (F/L/M)

Etter frokost på hotellet gjør vi klart til avreise for heldagsprogram med egen buss fra hotellet. Vi gjør en kort stopp i La Morra, der vi tar en spasertur gjennom de trange gatene, nyter utsikten og reiser videre gjennom vinmarkene til Barolo. Barolo ligger på en høyde i dalen, og i denne verdensberømte vinlandsbyen besøker vi det kjente enoteket, der det er mulig å smake og handle de berømte barolo-vinene. Vi spaserer gjennom de sjarmerende gatene, og det er muligheter for å besøke museet, slottet og flaskeåpner-muséet. Her blir det mulighet for å innta forfriskninger og å smake på ­viner fra området (ikke inkludert, betales av hver enkelt). Vi reiser videre til en lokal familiedrevet vinprodusent i et av de mest kjente og fineste vinområdene nær Barolo, der vi får omvisning i vineriet og blir forklart om vinproduksjonen. Vingården Azienda Agricola Erbaluna er kjent som en av de typiske gårdene som driver økologisk, og deres viner har fått høye karakterer. Vingården byr på smaking av flere viner, og det serveres lokal lunsj, der vi får smake lokale oster, skinker, salami og andre Piemonte-spesialiteter. På veien tilbake til Alba besøker vi den kjente borgen Grinzane Cavour, der de verdensberømte årlige auksjonene av hvit trøffel foregår. Vi inntar middag på et lokalt spisested i gangavstand fra hotellet vårt.

Dag 3: Alba, Trøffelmarkedet (F)

Etter frokost er hele dagen til fri disposisjon i Alba. Det verdenskjente Trøffelmarkedet i Alba arrangeres denne helgen, og det er kun fem minutter å gå fra hotellet! (Inngang til ­markedet 3 € betales av den enkelte.) Sesong­avhengige aktiviteter med bl.a. trøffel- og vinmarkeder, historiske ­festivaler og andre kulturaktiviteter pågår i gater og torg i byen. Og nå er det sesong for sopp – og hvite trøfler! Du kan smake og handle oster, pølser, skinker og alle tenkelige landbruksprodukter fra lokale produsenter som forteller om sine produksjoner. Og du kan slappe av med noe leskende, mens du studerer folkelivet på torget, som ligger rett ved hotellet vårt! Vår reiseleder vil være behjelpelig med råd og tips om ulike aktiviteter og restauranter.

Dag 4: Barbaresco – Neive (F/L/M)

Frokost på hotellet før vi drar med buss for å besøket det kjente vindistriktet Barbaresco. Her får vi interessant informasjon om landsbyen, før vi spaserer forbi slottet til Gaja-familien, opp til Produttori del Barbaresco. Dette er regnet som vinverdens best drevne cooperativ. Vi nyter utsikten ved det historiske tårnet og besøker enoteket (vinsalg) før avreise til historiske Neive. Neive er regnet som en av de ti fineste landsbyene i Italia (iflg. det italienske turistkontoret i Roma, ENIT), med historie tilbake til romertiden. Vi spaserer opp til landsbyen og tar en runde gjennom de sjarmerende gatene og torgene. Deretter ­besøker vi familiegården Carussin i San Marzano ­Oliveto i Asti-provinsen. Gården er kjent for populære viner, som de siste årene har fått mange gode omtaler i Norge. Etter en innføring i gårdens filosofi, med omvisning og orientering i vineriet, får vi servert en vingårdslunsj med et utvalg av lokale landbruksprodukter sammen med flere av gårdens viner. Vi drar tilbake til hotellet på etter­middagen, og får et par timer på egenhånd før vi samles til felles avskjedsmiddag på lokalt osteria (kro) i gamlebyen i Alba. Vi får servert typiske retter fra det piemontesiske kjøkkenet, avhengig av kokken og de lokale råvarene for sesongen. Vi kan spasere tilbake til hotellet etter middag.

Dag 5: Alba – Milano – Stavanger (F)

Vi sjekker ut fra hotellet etter frokost, og reiser med buss tilbake til flyplassen i Milano. 
Vi flyr med SAS via ­København kl. 11:20, med ankomst ­Stavanger ca. kl. 15:15.

REISEFAKTA:

Pris kr 13.990,- per person 
i ­dobbeltrom
Enkeltromstillegg kr 1500,-


Inkludert i prisen:

• Flybilletter, Stavanger–Milano tur/retur med SAS

• Overnatting på Hotel Savona, meget sentralt ved gamlebyen i Alba

• Daglig frokostbuffet

• Busstransport, t/r flyplass/hotell, samt tre dager med utflukter i Piemonte

• 3 middager inkludert vin (!) 
på utvalgte restauranter

• To vingårdsbesøk med omvisninger, presentasjoner, smaking av flere viner og full vingårdslunsj

• Lommekjent norsk reiseleder fra Reisecompaniet


Ikke inkludert:

• By-/turistskatt i Italia (for tiden 1,50 € per person per natt). ­Betales direkte til hotellet av den enkelte reisende ved ­avreise, da dette ikke ­inkluderes i reisebestillingen.

• Tips/driks til bussjåfør, hotell o.l.


FLYINFORMASJON

12. oktober: Stavanger - ­København 0600–0710 

12. oktober: København – ­Milano 0825–1030 

16. oktober: Milano – ­København 1120–1325 

16. oktober: København – ­Stavanger 1405–1515


HOTELL

Vi skal bo på: Hotel ­Savona****4, Via Roma 1, 12051 Alba, Italy.


Det tas forbehold om endring i programmet som følge av forhold som ligger utenfor ­arrangørens kontroll, f.eks. valuta, værforholdAnnonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no