ANNONSE

HUS & HAGE

Hver sin gang

Tekst: Bjørg Owren /ifi.no

Foto: Sandra Aslaksen, Fargerike, Storeys, Tapethuset


Publisert: 16.05.2017

ENERGIBOOST: En gang tåler sterke farger! 
Denne er full av livgivende grønn energi. 


– Vær litt vill og gal i rommet innenfor inngangsdøren. Vær litt frekk!

Oppfordringen kommer fra interiør­arkitekt MNIL Trond Ramsøskar, en kjent forkjemper for fargerike interiør. Han mener at gangen er det rommet som er best egnet til å få en skikkelig fargeboost.

– Det er et gjennomgangsareal, så her tåler vi sterkere og klarere farger enn i oppholdsrom, sier han.

Færre hensyn

I gangen er det langt færre hensyn å ta enn i stuen og på soverommet, som er rom vi oppholder oss lenge i og skal slappe av i. Vanligvis er det også få møbler og tekstiler, så det er lite annet å passe på. Mangelen på dagslys gjør også at vi kan bruke kraftige farger.

– Her kan vi boltre oss med farger, og skape et friskt og spennende interiør, sier Ramsøskar.

Innbydende og stimulerende

Tricia Guild, kjent for mange interiørinteresserte som en av de store fargeguruene i vår tid, framhever også inngangssonen som spesielt egnet for farger.

– Haller, trappeganger og ­korridorer er steder vi bruker ofte, men ikke lenge av gangen, så her kan sterke farger være spesielt stimulerende, sier hun.

Guild mener at et glimt av en intens veggfarge gjennom en åpen dør virker innbydende, og at en kjerne av farge som løper fra topp til bunn i trappeløpet, samler hele huset.

Sats på favorittene

Hvilke farger som passer best, får være opp til hver enkelt.

– Du bør ta utgangspunkt i hvilke følelser og tanker ulike farger fremkaller hos deg, og hva du føler deg vel med, råder Ramsøskar. – Men vær litt frekk! Det er tross alt her første­inntrykket skapes.

Selv har han en forkjærlighet for vårens og sommerens farger.

– Gult og limegrønt er fine til veggene i gangen. Kombiner gjerne med komplementærfargen rosa på en puff eller stol og noen små detaljer i gult. Da har du en gang full av energi, sier han.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no