ANNONSE

HELSE & LIVSSTIL

Wings For Life 2017


Vi løp for dem som ikke kan

Tekst/foto: Sofie Korshavn Moen


Publisert: 16.05.2017

Lokalavisen var representert ved Sofie Korshavn Moen (bilde til venstre) på Wings for Life-løpet i Stavanger sentrum søndag 7. mai. Hun deler her sin ­opplevelse av ­arrangementet.

Nå er årets Wings For Life gjennom­ført. I sol og varme sprudlet det av glade ­mennesker som alle støtte den samme saken, nemlig ryggmargsskader. Stavanger ­sentrum var fullt av liv og røre ­under årets ­arrangement.

Det globale veldedighetsløpet ble arrangert synkront i 24 ulike land, og hele 155 288 deltagere stilte til start på global basis. ­Løpet har ingen fast distanse, men mållinjen kommer bakfra i form av en bil, og i Stavanger var det alpinisten Henrik ­Kristoffersen som var sjåføren av Catcher Car, som jagde deltagerne. ­Komiker og programleder Else Kåss Furuseth stilte som speaker og motiverte løperne underveis i løypa.

– Etter min mening kan OL bare gå og legge seg, for makan til folkefest har jeg aldri sett. Ble helt blenda, ikke bare av stavanger­sola, men av folks glede over å løpe alt fra fire til 40 kilometer. Jeg er spesielt imponert over at Northug ble grusa av opptil flere i rullestol, sier Else Kåss Furuseth.

Anders Nupen Hansen, leder i Landsforeningen for Ryggmargsskadde, mener Wings for Life World Run er viktig for å skape oppmerksomhet rundt ryggmargsskade.

– At det igjen er deltagerrekord er vanvittig bra, og det lover bra for fremtidige år.

Jeg deltok selv for første gang i dag, og det var et utrolig flott arrangement, god stemning i løypa og blant publikum, sier han.

100 % av startkontingenten går direkte til stiftelsen Wings for Life som jobber med å finne en kur for ryggmargsskader. Allerede nå er det mulig å forhåndsregistrere seg for neste års løp, som går av stabelen søndag 6. mai 2018

Idrettsstjerner viste støtte

Flere norske idrettsprofiler var å se på startstreken i Stavanger blant de 1600 deltagerne. Deriblant Petter Northug, Heidi Weng, Andreas Mikkelsen, Tiril Sjåstad Christiansen og Mats Hatlem.

– Det er første gang jeg deltar, og konseptet er veldig bra. Alle står på samme startstrek for å springe for en god sak, sier Northug.

Etter å ha deltatt selv kan jeg ærlig si at dette var en god opplevelse. Fra start til slutt. Å se så mange mennesker i alle slags former stille opp og løpe for dem som ikke kan selv var nesten rørende. Ved startstreken sto jeg ved siden av rullestolbrukere, mennesker med barnevogn, forskjellige løpelag, og andre som meg selv. Å løpe igjennom byen med heiende publikum ga et stort kick, og det å vite at mållinjen kom kjørende etter meg var et enda større kick. Hele arrangementet fulgte absolutt opp til alle forventninger, om ikke bedre.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no