ANNONSE

KULTUR

F(n)ise­humor

Tekst: Svein Kåre GunnarsonPublisert: 16.05.2017

Han er ikke redd for å prøve nye ting, Jimmy Berg Nilsen fra ­Hommersåk. Vanligvis er han involvert i utvikling av dataspill både i Europa og Canada, men har også prøvd seg på film. Og nå debuterer han som forfatter med barne­boka «Lille Rosin fiser til månen».

Det er et visst spenn i aktiviteter dette?

– Ja, jeg hadde lyst til å prøve på noe nytt, og å skrive bok for barn fristet, forteller forfatteren.

– Jeg lurte en del på om jeg skulle skrive ei bok med et budskap, men slik ble det ikke. I stedet ble det en historie uten annet formål enn å underholde.

– Boka tok form mens jeg satt og drodlet litt. Drodlingen utviklet seg etter hvert til tegninger, som igjen la grunnlaget for historien som trådte fram.

– Som onkel er jeg også i den heldige situasjonen at jeg fikk testen historien på målgruppen, og der fikk jeg heldigvis godkjent-stempelet, sier han og småler. – Men så er vel prompehumor også alltid populært blant de yngste.

Kanskje blant voksne også?

– Ja, det gikk i alle fall fort å få aksept for boka i forlaget, flere hadde visst sansen der. Ikke lenge etter at manus var levert og jeg hadde gjort det som måtte gjøres fra min side, måtte jeg til Canada. Nå er jeg nylig hjemme igjen, og får vite at boka er utkommet allerede. Det har gått så fort at det ikke helt har gått opp for meg ennå. Tenk at jeg nå kan holde min egen bok i hendene!

Berg Nilsen har merket seg at denne type humor er svært etterspurt blant barn.

– Jeg kan ikke si jeg har noen spesielle forventninger, men jeg håper jo at boka vil gjøre det bra. Det virker jo litt lovende, med tanke på at flere andre bøker med samme type humor er blant de populære. Uansett så gleder jeg meg til å kunne se mitt eget verk i reolene hos bokhandlerne.

Blir det noen oppfølger?

– Det må jeg tenke litt på, ja. Men først må jeg konsentrere meg om å promotere den første boka. Jeg får tenke litt utenfor boksen og se hva jeg kan finne på for å skape litt blest. Spennende blir det uansett, og jeg håper jeg kan fortsette å skrive mer.

Da får vi vel bare vente og se. ­Kanskje det etter hvert blir populært å spise ­brokkoli, blant unger som kunne tenke seg en eventyrlig tur til månen …


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no