ANNONSE

REISE

23. november – 3. desember
 bli med vår norske lommekjente reiseleder på en reise du sent vil glemme


Opplev underlige og ­legendariske Cuba i vinter

Tekst: Randi Sørensen

Foto: Colourbox
Publisert: 31.05.2017

Fakta:

Reise­companiet

Et selskap i Connections-gruppen


Hva: 

Stor operatør innen leserturer


Aktuell med: 

Leserturer til Cuba


Kontakt: 

Sentralbord: 22 42 70 44

salg@reisecompaniet.no


Web: 

www.reisecompaniet.no/reise/cuba-11-2017/

Reis til annerledes­landet Cuba hvor klokkene for teknologi og fremgang stoppet i 1959. Nå er øya på rask marsj inn i det 21. århundre.

Vi gir deg best mulig opplevelse

Våre turer til Cuba har fokus på det ekte og autentiske Cuba. Vi har funnet de beste hotellene og restaurantene som gir den beste opplevelsen for våre grupper, og vi legger vekt på beliggenhet og sjarm fremfor standard og luksus. Vår særegne reiseleder Kristin har bodd på Cuba i mange år, hun kjenner historien og kulturen bedre enn en hvilken som helst annen guide. Hun vil gi dere en ekte, ærlig og minneverdig Cuba-opplevelse.

DAG 1 (Måltider om bord på flyet + M)

Avreise fra Stavanger på ­morgenen, Innsjekking på ­hyggelig hotell i Havanna før ­felles velkomst­middag.

DAG 2 (F, L, M) 
Gamle Havanna

Denne dagen skal vi utforske Gamle Havanna til fots. Byen med sin utrolige koloniarkitektur og plazaer, et myldrende folkeliv, skjønnhet og fattigdom side om side. Lunsj på en koselig restaurant i gamlebyen. Vi stikker innom Rommuseet for å se hvordan den berømte Havana Club-rom’en blir produsert. En liten smaksprøve hører selvsagt med. Noe av ettermiddagen er satt av til å utforske det gamle Havanna på egen hånd hvis man ikke da heller vil nyte noen avslappende timer ved bassenget på hotellet. På kvelden vender vi tilbake til Gamle Havanna. Her stikker vi innom Elsa Maria, hvor vi vil lære å danse salsa, rumba og andre populære cubanske danser. Deretter middag på en romantisk restaurant.

DAG 3 (F, L) Havanna

Denne dagen er vi på sightseeing med buss rundt i Havanna. Vi starter med et besøk på et lokalt kunstprosjekt med veggmalerier og skulpturer. Herfra kjører vi videre til Revolusjonsplassen der vi får se det berømte veggmaleriet av Che Guevara og bygningene der Castrobrødrene har sine kontorer. Etter lunsj går turen til en sigarfabrikk. Vi kjører videre gjennom vakre Vedado og ned til John Lennon-parken. Castro hadde stor respekt for The Beatles, og spesielt for John Lennon. I 2000 ble en meget naturtro skulptur av musikeren innviet, lett henslengt på en benk i bronse, men brillene er ekte! Et meget populært fotomotiv! Vi skal selvsagt hilse på John og kanskje blir det tid til en forfriskning på den forholdsvis nyåpnede Beatles-baren. Middag er ikke inkludert denne dagen, men reiseleder er behjelpelig med tips og hjelp.

DAG 4 (F) Havanna

Dagen er fri til egne opplevelser. Reiseleder er tilgjengelig for gode råd og tips.

DAG 5 (F, L, M) Cienfuegos

Etter frokost setter vi nå kursen mot “Sydkystens perle” Cienfuegos, en av Cubas vakreste byer, beliggende i en havbukt på sydkysten. Vi spiser lunsj på en nydelig restaurant helt nede ved sjøen som her tilhører det Karibiske hav. Etter lunsj blir det en rolig vandring rundt Plaza Marti, med sine vakre bygninger i kolonistil. Denne natten skal vi bo fasjonabelt i privateide hjem.Vi spiser felles middag.

DAG 6 (F, L, M) Trinidad

Vi drar sørøstover til Trinidad hvor vi skal bo rett på stranden på et «all inclusive» hotell. Men først skal vi besøke denne vakre gamle byen som ble kolonisert av spanjolene på 1500-tallet, og hadde sin glanstid som en av de viktigste sukkerproduserende byer. I dag er byen, med sin unike koloniarkitektur, på Unescos Verdensarvliste. Vi spiser lunsj i byen, og setter av litt tid til å besøke markedet. Etter innsjekk på hotellet vårt utenfor byen på Anconhalvøya, rekker vi å nyte litt strandliv før middag.

DAG 7 (F, L, M) Trinidad

Denne dagen er avsatt til sol og bad og ren avslapping. Det er en nydelig strand ved ­hotellet, og gratis forfriskninger er aldri langt unna i strandbaren. Frokost, lunsj og middag på hotellet. Etter middag drar vi inn til gamle Trinidad igjen hvor musikk og danseopplevelsene står i kø.

DAG 8 (F, L, M) Trinidad

Nok en dag der du kan slappe av og nyte sol, bad, ferie og fri. Alle måltider er inkludert på hotellet.

DAG 9 (F, L) Santa Clara & Havanna

Etter frokost drar vi innover på øya til Che Guevaras by, Santa Clara. Vi vandrer til Tren Blindado, hvor opprørerne sporet av et tog med regjeringssoldater, og hvor det avgjørende slaget sto mellom Batistas tropper og de revolusjonære under ledelse av Che Guevara i 1958. Så videre til minnesmerket og mausoleet for revolusjonshelten Che, som er en legende på Cuba. Lunsj på Las Caneyes, før vi drar videre til Havanna og et hyggelig hotell. Middag (ikke inkludert) på et av de koselige stedene i sentrum.

DAG 10 (F, L, M) 
I Hemingways fotspor

Cuba er for alltid forbundet med Hemingway, og i dag blir vi med på en vandretur i Havanna, hvor vi besøker flere av hans stamsteder. Vi nyter lunsj på en lokal restaurant, og avslutter turen med et besøk på Playa del Este, som er en av Havannas vakreste hvite strender. Om kvelden er vi allerede kommet til turens avskjedsmiddag som blir på en hyggelig restaurant i Gamlebyen, og vi nyter den siste kvelden sammen i godt selskap.

DAG 11 (F, L + måltider på flyet) Avreisedag

Vi setter bagasjen i bussen etter en sen frokost og blir deretter hentet i gamle lekre amerikanske veteranbiler fra 50-tallet. Det blir en uforglemmelig biltur gjennom byen, langs ­Malecon og kanskje opp gjennom den utrolige Havannaskogen. Vi ­ender opp på nok en av ­Havannas beste paladarer. Her skal vi spise fortreffelig lunsj før bussen tar oss med til flyplassen.

DAG 12

Mellomlanding og hjemkomst.

REISEFAKTA

Tidspunkt: 23. november – 
3. desember 


Pris per person i dobbeltrom

kr 29 950,-

Enkeltromstillegg kr 6500,-


Dette er inkludert i prisen

• Flyreisen Stavanger – Havanna tur/retur

• Alle flyskatter

• All busstransport iflg. program

• All overnatting i delt dobbeltrom

• Alle frokoster, de fleste ­middager og lunsjer, som nevnt i programmet

• Oppholdet i Trinidad er ”all inclusive”, all drikke og mat inkludert

• Alle utflukter med lokal guide i tillegg til norsk reiseleder på Cuba

• Visum for innreise til Cuba


Dette er ikke inkludert

• Enkeltromstillegg kr 6500,-

• Måltider ikke nevnt 
i programmet

• Reiseforsikring

• Drikke til maten


Vi tar forbehold om ­endringer i pris og program. På grunn av en spesielt presset hotell­situasjon på Cuba kan ­endringer forekomme.Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no