ANNONSE

MOTOR

DABSERVICE – HER ER HJELPEN DU HAR VENTET PÅ:


Slik får du DAB+ i bilen din!

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Paulo PaganiPublisert: 14.06.2017

De står klar for å hjelpe deg: Salgssjef Falke Løyning (t.v.) og daglig leder Tor Harald Sel i Dabservice AS – tredjemann i firmaet er ­montør Bent Veggeberg.


Fakta:

Dabservice AS

HVA:

Nystartet firma på Bryne – 
tre medarbeidere.


AKTUELL MED:

Hjelper privatpersoner og bedrifter med å få DAB+ radio i bilen.


HVOR:

Dabservice kommer til deg, 
der bilen står.


KONTAKT:

T: 41 66 49 48

E: support@dabservice.no 


WEB:

www.dabservice.no

Hånden på ­hjertet – du er ganske ­usikker på hvordan du skal få DAB+ 
i bilen, ikke sant? Tusenvis av ­bilister her i regionen må nå snart ta en beslutning om hvordan de vil gå frem når FM-­båndet legges ned. For å hjelpe alle disse har noen unge menn på Bryne ­startet sitt eget firma. ­Dabservice AS har en enkel og klar forretnings­idé: 
Vi fikser DAB+ i bilen din – og vi kommer hjem til deg!

Våren 2015 bestemte Stortinget at Norge skulle bli det første landet i verden med heldigital radio, og det skulle skje i løpet av 2017. I praksis betyr vedtaket at de gamle FM-radioene, som det finnes millioner av her til lands, ikke lenger uten videre vil kunne ta inn NRK og de andre store radiokanalene.

DAB+ gir deg langt flere riksdekkende kanaler enn FM-båndet

I Norge benyttes nå en standard kalt DAB+. Dette er en videre­utvikling av DAB – Digital Audio Broadcasting, som blant annet gjør det mulig å få plass til flere kanaler på nettet. I FM-båndet var det plass til kun fem riksdekkende kanaler. På DAB-nettet er det hele 25 ­kanaler som er riksdekkende, og dette trekkes frem som et viktig ­argument for teknologien, sammen med bedre lydkvalitet uten skurring.

DAB+ fikses der du bor eller på arbeidsplassen

– Vi stiftet Dabservice AS høsten 2016 for å hjelpe til med å gjøre overgangen fra FM til DAB+ så lett som mulig for privatpersoner og bedrifter. Dette forteller Tor Harald Sel som er daglig leder i selskapet, hvor han har med seg salgssjef Falke Løyning og montør Bent Veggeberg.

– Vi holder til på Bryne, men det er ingen som trenger kjøre til oss. Litt av poenget ved vårt tilbud er at vi monterer DAB+ i bilene der de står parkert til daglig – på en arbeidsplass eller ved en bolig. Enklere blir det ikke.

DAB-produkter av 
høy kvalitet

– I 2017 ble vi offisielle leverandører av AutoDAB produktene til Connects2 i Norge, sier salgssjef Falke Løyning. – Dermed har vi en anerkjent produsent og merkevare i ryggen. Vi leverer til butikker i hele Norge, samtidig som vi selger produktene selv over nettsiden vår. Vi har priser som tåler enhver sammenligning, og for dem med stor bilpark kan vi skreddersy fleksible bedriftsløsninger etter behov. Og vi har kunnskapene som skal til for å finne den beste løsningen til hver bruker.

DAB+ i bilen på tre forskjellige måter:

AUTODAB SWC FRA CONNECTS2

Tor Harald forteller om de tre variantene: – Har din bil rattfjernkontroll? Da anbefaler vi AutoDAB SWC (Steering Wheel Control) som den tryggeste løsningen på veien. Adapteren monteres på innsiden av bilens dashbord, helt uten synlige ledninger eller “dingser”. Radioen blir styrt med bilens rattfjernkontroll, og kanalene vil vise på bilens display som vanlig.

NY DAB+ RADIO

– Den andre løsningen er å bytte om hele radioen – alle våre bilradioer har DAB+. På eldre bilmodeller brukes det i de fleste tilfeller en standard 1-din eller 2-din radio, som enkelt lar seg bytte ut. På nyere biler må vi i de fleste tilfeller skaffe nye rammer for å få radioen til å passe i bilen. En ny radio vil ikke automatisk gi deg tilgang til rattfjernkontrollen, men det lar seg gjøre. Vi har både 1-din og 2-din radioer i et bredt utvalg prisklasser. Vi kan også montere ryggekamera om du kjøper en 2-din radio.

UNIVERSAL DAB+ ADAPTER

– Den enkleste og billigste løsningen er helt klart å skaffe seg en universal DAB+ adapter. Den kan monteres i alle biler, og det er en relativt enkel jobb. Adapteren plasseres som oftest på dashbordet eller direkte i 12-volten. Den vil ikke klare å utnytte lyden i bilens integrerte radiosystem 100 %, men den gjør en veldig god jobb for prisen.

Er du i tvil om hvilken løsning du bør velge? Vi kjenner produktene og hjelper deg å velge den riktige DAB+ løsningen for ditt behov, sier Tor Harald avslutningsvis.

Nå i juni tar DAB+ over for FM her i Rogaland. Ta kontakt med Dabservice jo før, jo heller.

De sørger for DAB+ oppgradering i alle kjøretøy. Det er dumt å sitte lenge i kø…


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no