ANNONSE

KULTUR

Forfatterdebutant fra Kvernevik

Tekst: Berit Glittenberg


Publisert: 14.06.2017

Kristin Bach har illustrert forsiden av boken.


På Kvernevik i Stavanger bor debutantforfatter, Line Møllerop. Hun kommer ut med sin første ungdomsbok «Sagaen om Ragnarok – Forræderen fra Åsgard» i september. Line startet skriveprosessen høsten 2015, og nesten to år etterpå kommer første bok ut gjennom Publica forlag. – Det er utrolig spennende, sier Line. – Jeg har drømt lenge om å bli forfatter. Så når forlaget tok kontakt med meg for noen måneder siden, ble jeg utrolig glad. Nå nærmer det seg bok­lansering med stormskritt.

Hvorfor ønsket du å skrive en bok?

– Jeg har alltid elsket å lese bøker, og slukte nesten hver bok jeg kom over da jeg var barn. Og det har ikke endret seg mye som voksen, svarer Line smilende. 
– Det er alltid en fantastisk følelse når du oppdager en ny bok og kan leve deg inn i en ny verden der alt kan skje. Høsten 2015 bestemte jeg meg for at jeg ikke lenger kunne la drømmene ligge bak i en skuff, og startet med arbeidet. I begynnelsen visste jeg ikke hva jeg skulle skrive om, men etter å ha begynt på flere ideer startet ideen om «Sagaen om Ragnarok» å forme seg.

Hva handler boken om?

– Boken starter i slutten av vikingetiden og den yngre jernalderen. Det er en god blanding av fri fantasi og norrøn mytologi som forhåpentligvis vil gi alle en underholdene leseropplevelse.

Femten vintrer gamle Sigrid er hovedpersonen i boken. Hun må rømme fra familien og venner når hjemstedet blir angrepet. Flukten blir en skremmende ferd der hun oppdager at alt er i forandring – også henne selv. I boken får du også møte mange ulike skapninger, og spesielt de norrøne gudene og jotnene er viktige vesener som er sentrale karakterer gjennom hele boken.

Er det en spesiell grunn til at du valgte å skrive en Fantasybok?

– Fantasy har vært favoritt­sjangeren siden jeg leste min første Harry Potter bok da jeg var 11 år. Sjangeren har gitt meg så mange gode bokminner, så når jeg skulle bestemme meg for hvilken type bok jeg skulle skrive, var valget lett! Noe av det fantastiske med Fantasy­sjangeren er at du kan dikte fritt, likevel har jeg forsøkt å bruke de historiske faktaene vi kjenner fra vikingetiden så godt det lar seg gjøre, slik at bokens univers blir mest mulig autentisk.

Har du et spesielt budskap du vil nå fram med i boken?

– I hovedsak ønsker jeg å formidle et spennende eventyr med en troverdig bakgrunn i norrøn mytologi. Men jeg ønsker også å formidle noe av den indre styrken vi finner i oss selv når vi står ovenfor vanskelige situasjoner. Sigrid møter mange utfordringer gjennom historien, både fysisk og psykisk. Noen av utfordringene takler hun bra, mens andre sliter hun med å håndtere. Det viktigste i historien er ikke de valgene hun tar, men heller det at hun står på videre – for å kjempe for rettferdighet for henne selv og alle hennes nærmeste.

Vi regner med at dette ikke er den siste ungdomsboken som kommer fra Kvernevik?

– Nei, absolutt ikke! Planen er å skrive ferdig bokserien helt frem til Ragnarok, den siste kampen er over. Etter det ønsker jeg å skrive ferdig flere andre ideer som jeg har jobbet med tidligere. Så jeg kan love at dette ikke blir siste boken fra meg!

Ønsker du å følge Line og boken hennes videre?

Da kan du følge med på bloggen: http://www.linemollerop.com/ eller på ­Facebook: https://www.facebook.com/sagaenomragnarok/


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no