ANNONSE

HANDEL & SERVICE

KNAPPHUS ENERGI PÅ BRYNE: 


Det store varehuset for smøremidler og drivstoff

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Paulo Pagani


Publisert: 16.08.2017

De er distriktets største leverandører av drivstoff – fra venstre ordremottaker Odd Myklebust, 
salg/transportkoordinator Tor Inge Midthun, salgssjef Asbjørn Haaland, ­daglig leder Konrad Ree 
og økonomiansvarlig May Kristin Ree i Knapphus Energi. 


Fakta:

Knapphus 
Energi

HVA:

Ledende leverandør av bensin, diesel, parafin og fyringsolje i tillegg til en rekke merker smøreoljer, kjemikalier, rengjøringsprodukter og alt i spraybokser, som rustløsere etc. Også tanker og fat i mange størrelser.


AKTUELL MED:

Har nylig flyttet Stavanger--
avdelingen fra Tananger til Bryne.


HVOR:

Robotveien 6 (Varheia), 
4330 Bryne.


ÅPNINGSTIDER:

Mandag – fredag kl 08.00 – 15.00

Ellers etter avtale.


KONTAKT:

T: 51 64 24 00

E: energi@knapphus.no


Mobil utenfor åpningstid:

Konrad Ree 915 24 449

Asbjørn Haaland 928 45 333

Tor Inge Midthun 465 06 148


WEB:

www.knapphus.no

Knapphus Energi er en betydelig leve-randør av produkter som trengs for at verden skal gå videre – som bensin og diesel til kjøretøy, JET A1 til fly og fyrings-olje til boligen. Selskapet har også satt seg som mål og bli størst og best her 
i distriktet på smøreoljer til entreprenører og industri. I tillegg kommer kjemikalier
for avfetting og andre rengjørings-produkter for industri og landbruk. Og alt er på lager i Robotveien 6 på Bryne.

Det var tilbake i 1961 at Jarl (24 år) og Anna Sjurseike startet Knapphus Bensinstasjon i Øvre Vats. Fra de tre pumpene ble det solgt super og regulær bensin pluss diesel.

Da Norske Shell AS ga lån til en større ombygging i 1984, 
fikk Knapphus en ”ekte” Shell-stasjon. Og da oljeeventyret kom til Raunes i Nedre Vats – med bl.a. bygging av Troll-plattformen – økte leveransen av drivstoff betraktelig, og Knapphus-selskapet vokste gjennom nye produkter og tjenester.

Nå selges biler og dekk, det kjøres busstransport og eget bilverksted er etablert. I dag har konsernet Knapphus, som består av avdelinger i Bergen, Vats og Stavanger (tidligere Tananger – nå Bryne) nærmere 100 ansatte og en årlig omsetning på rundt 750 mill. kroner.

Og starten var altså en liten stasjon i ”ødemarken” med bensin til 89 øre literen. Bra jobba, Anna og Jarl!

Distriktets største

leverandør av drivstoff

Stavanger-avdelingen som ble opprettet i 2009, fikk navnet Knapphus Energi. Forretningsgrunnlaget skulle være parafin og fyringsolje til private hjem og ikke minst diesel og smøreoljer til industri og næringsliv. De fire ansatte var to i den daglige drift og to sjåfører. Daglig leder var Trond Skånvik.

– Jeg overtok hans jobb 1. januar 2013 forteller Konrad Ree, som fortsatt er daglig leder i Knapphus Energi. – I dag er vi 12 ansatte, hvorav sju er sjåfører som kjører tankbiler bl.a. fra Shell sitt bunker-anlegg i Tananger ut til bedriftskunder og private, samt til Shell sine bensinstasjoner og til Sola Flyplass.

Og denne våren flyttet vi fra Tananger hit til Varheia på Bryne. Her har vi butikk og et stort varelager som inkluderer tanker og fat i diverse størrelser.

Vi selger og leverer bensin, blank og farget diesel til kjøretøy og maskiner i industri og landbruk pluss store mengder jet-fuel. Vi er nok størst her i

regionen når det gjelder leveranse av drivstoff, konkluderer daglig leder Konrad Ree.

Rask og presis levering

av smøreoljer

– Maskiner og utstyr må fungere – og ikke stå i ro. Derfor bør man alltid ha smøreolje for hånden, sier Asbjørn Haaland som er salgssjef i Knapphus Energi. – Vi er nå i ferd med å bygge opp distriktets mest komplette lager av smøreoljer, og vi er stolte av å kunne garantere rask og presis levering. Selve produktene er merkevarer som er godt kjent på verdensmarkedet.

Hovedmerkene er Shell og 
Lukoil, men de aller fleste smøreoljer i markedet kan også skaffes. Vi står også for import til Norge av USA-produserte Lucas-Oil som selges videre til forhandlere og private – særlig for bruk i klassiske bilmodeller og innen racing.

Rensing og rengjøring

– Et annet viktig produkt er Ad Blue eksosrensestoff som gir renere og mer miljøvennlig eksos i nyere dieselkjøretøy.

Vi har også kjemikalier for avfetting og andre rengjøringsprodukter for industri og landbruk. Til nytte for særlig offshoreindustrien har vi et stort utvalg av

CRC sine sprayboksprodukter, som rustløser, andre rensestoffer og spraylakk.

Kom gjerne innom oss 
i Robotveien 6 og ta en nærmere kikk på utvalget, avslutter Asbjørn Haaland.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no