ANNONSE

MOTOR

Stor norsk interesse for elektrisk Jaguar

NORDMENN I KØ: 650 nordmenn har betalt 10.000 kroner for å få Jaguars kommende elbil, I-Pace, så fort som mulig. FOTO: Morten Abrahamsen


Neste år kommer Jaguar med sin første elbil, og produsenten sier Norge vil være et land de prioriterer.

Tekst og foto: Morten Abrahamsen / NTB


– Vi så til Norge for se hvordan elbiler kan bli en suksess, sa Giles Lenthall, produktsjef hos Jaguar, da de viste fram elbilen I-Pace, på Astrup Fearnley-museet i Oslo nylig.

Bilen skal lanseres neste år, og forhåndsinteressen blant norske kunder 
er stor. 650 har betalt 10.000 kroner 
for å sette seg på en liste hos den norske importøren, slik at de får bilen tidligst mulig. Til sammenligning ble det i 2016 totalt registrert 359 nye Jaguarer i Norge, ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikkens statistikk.

Lenthall mente bilen kunne bli en «perfekt storm». Han tror elbiler vil ta av om kort tid, og at bilens SUV-form samtidig er det kundene vil ha.

– I-Pace har helt andre proporsjoner 
enn man er vant til fra Jaguar, sa designsjef Julian Thompson.

Blanke ark

– Men hva gjør denne da til en Jaguar? 
Jo, det er måten den framstår, bilens 
holdning, hvordan den ser ut på veien.

Han sa at de startet med blanke ark da de begynte prosessen med I-Pace. Elbilens drivverk, med en liten elektrisk motor ved hver av akslingene og batteripakken på 90 kWh i gulvet, gjorde at kupeen kunne bli større enn i en bil med konvensjonelt drivverk. I tillegg har de gitt bilen korte overheng, en markert skulderlinje og store hjul.

– Det var viktig for oss at det skulle 
se ut som en bil som er laget av et menneske, ikke en computer. Vi vil at du skal føle deg bedre når du går ut av bilen, enn da du satte deg inn.

Thompson sa at Norge vil bli prioritert sammen med California og Kina.

Den norske importøren vet ennå ikke hva I-Pace vil koste, men antydet at prisen vil ligge i landskapet rundt 700.000 kroner.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no