ANNONSE

HUS & HAGE

DE ØNSKET ”NØKKEL I DØREN” OG KJØPTE FULL PAKKE


Topp fornøyd med Älvsbyhus i hele prosessen!

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Paulo Pagani


Publisert: 16.08.2017

Nytt Älvsbyhus er reist i Riskaveien 110 – til stor glede for familien Riska.


Langs Riskaveien mellom Li og Hommersåk ligger en gård på 190 mål 
– den er nok særlig kjent for heste-
senteret som ligger i skråningen opp 
av innkjørselen. Hester har lenge vært en viktig del av livet på gården. Her er opprettet et ridesenter, og en rideklubb er stiftet med eget styre. Kapasiteten 
på senteret er 35 hester, og akkurat nå er det ledige plasser for interesserte 
hesteeiere.

Denne gården var det Anita og Kåre Riska kjøpte av hans foreldre tilbake i 2012. Å eie en gård medfører boplikt. Det betyr at en ny bolig måtte bygges, mens Kåres foreldre fortsatt bor i det andre huset på gården.

Dermed må familien Riska, som også består av June og Thomas – nå 15 og 12 år – flytte fra Sandnes og inn til Riskaveien 110 nå i 2017.

Dette har de jo visst en stund, og allerede i 2012 fikk de tegnet et hus etter egne ønsker og behov. Prisen for det huset ville bli ca. 6 millioner kroner – en såpass høy sum at Anita og Kåre søkte etter andre alternativer.

Lokalavisen med nyttig informasjon

Anita og Kåre registrerte at Lokalavisen hadde flere reportasjer om fornøyde kjøpere av Älvsbyhus, og i 2014 tok de første gang kontakt med Gard Grubstad, som er Älvsbyhus sin representant i Rogaland.

– Han gav umiddelbart et godt inntrykk og viste en profesjonell holdning som inngav tillit. Vi følte fort at vårt husprosjekt var i de beste hender, sier Kåre.

Da en av artiklene i Lokalavisen handlet om et annet par som også bygget ny bolig på gård, fikk Kåre lyst å avlegge dem et besøk. Turen gikk til Hagatoppen i Vatne-området utenfor Sandnes, der et nylig reist Älvsbyhus kunne studeres nærmere – det gav mersmak.

Skiftet hustype

I september 2016 valgte ekteparet Riska hustype blant Älvsbyhus sitt utvalg, og kontrakt ble skrevet. Så kom tankene om at to tenåringer i huset ville kreve en del tumleplass, så det ville sikkert være smart med et bad til og en ekstra TV-stue. Dermed ble en større hustype valgt – med 165 kvm grunnflate på ett plan.

Hele prosessen fra a til å

Anita og Kåre sier at det var befriende å kunne overlate alt papirarbeidet overfor kommunale etater til Gard som driver med dette daglig. Og ett poeng var viktig for dem: De ville ha full pakke fra Älvsbyhus – altså en leveranse med ”nøkkel i døren”. Graving, grunnmur, opp-

sett av hus og koordinering av alle håndverkerne – alt ble overlatt Gard og hans medhjelpere.

– Det angrer vi ikke på, sier Anita. – Det var herlig å overlate små og store oppgaver til de rette fagfolkene, og de var alle en fornøyelse å samarbeide med.

”Plutselig sto et hus

på tomten…”

Tirsdag 25. april i år fikk folk og hester i Riskaveien 110 besøk av en stor kranbil og diverse trailere fullpakket med husmoduler. Da arbeidsdagen var over, var huset reist med tett tak og taksperrene på plass. Folk som hadde kjørt forbi om morgenen, fikk virkelig sperret opp øynene da et helt nytt hus sto klart om ettermiddagen.

Kåre ble ikke mindre imponert over at huset hadde fått strøm og vann klokken 13 dagen etter. Og etter at tømmermenn hadde jobbet et par uker i huset, og elektrikere, rørleggere og malere hadde fullført sitt arbeid, var det tid for inspeksjon 12. juni.

– Vi hadde satt opp en liste med fem punkter, forteller Kåre. – Det var egentlig bare småting, og alt ble fikset mens vi tok for oss rom etter rom. Lørdag 1. juli kunne vi flytte inn, og til nå har vi bare positive opplevelser.

Mye hus for pengene

– Prisoverslaget vi fikk fra Gard på forhånd, stemte. Det kan vi like. Forrige gang vi bygget, det var på Bogafjell for 18 år siden, ble prisoverslaget på 1,5 millioner til 1,9 ved innflytting.

Denne gang hadde vi vel tilvalg for rundt 80.000 kroner, og samlet sum for full pakke ble 3.050.000 kroner. Det er jo en pris som lar seg høre, og som vi neppe kunne fått noe annet sted.

Og det er tydelig at Gard i Älvsbyhus går inn for å gjøre kunden fornøyd. Han var veldig imøtekommende, og det er jo flott å kunne forholde seg til kun én person, som attpåtil alltid er tilgjengelig. Et samarbeid med Älvsbyhus får vår fulle anbefaling, sier Anita og Kåre til slutt.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no