ANNONSE

HUS & HAGE

Satser på stoff

Tekst: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no
og Bjørg Owren/ifi.no


Publisert: 30.08.2017

Ellen Lind fra Green Apple har sett tendensen lenge, og spår en ny tekstilboom. Foto: Green Apple 


Norske hjem blir mykere. Tekstilene er på frammarsj. Nå satser både butikker og leverandører 
stort på stoff.

Det er ikke lenger noen tvil. Tekstilene er kommet for å bli. Det merker både butikker og leverandører på etterspørsel og salg.

Tar sats

Tapet- og tekstilleverandøren Borge er blant de tekstilfrelste. Nå satser de for fullt.

– Tekstiler har jo vært litt fraværende i trendbildet de siste årene, men heldigvis svinger pendelen alltid. Det ser vi er i ferd med å skje nå. Tekstilene er på vei for fullt, ikke bare internasjonalt, men også her hjemme. Da er det viktig at vi er på banen, sier Birgit Torkildsby, designsjef i Borge.

Tekstilboom

Ellen Lind hos tekstilleverandøren Green Apple har sett interessen for tekstil vokse i flere år.

– Nå er virkelig noe på gang. Jeg følger daglig med på hver ordre, og ser plutselig store ordre fra kunder som ikke har bestilt gardiner før. Dette betyr at de har fått litt «blod på tann» og tør mer, sier Lind.

Hun mener at interessen for tekstiler følger fargetrendene.

– Farger skaper en «glupskhet», et ønske om mer og nysgjerrighet for å komme vekk fra det kjedelige «som alle har», sier hun, og spår en ny tekstilboom.

Kompetanseløft

Når fokuset på tekstiler nå øker, oppstår det også et plutselig behov for økt kompetanse på feltet.

– Etter mange år med liten interesse for gardiner og tekstiler, er mye kunnskap borte. Både forhandlere og kunder trenger å «lese seg opp», og vi har merket et stort behov for oppdaterte tips, ideer og inspirasjon, sier Tale Olivia Henningsen, kreativ leder hos Fargerike. De har lansert en egen gardinguide, som skal være til hjelp for de tekstilklare.

Også hos Borge fokuserer de stort på å øke kompetansen blant sine ansatte. Slik skal det bli enklere for både butikker og for mannen i gata å få hjelp når ønsket om en mykere hverdag kommer.

– Vi har arrangert tekstilkurs for selgerne våre, slik at vi sikrer at de har god kunnskap om tekstil. Her får de både teoretisk opplæring og praktisk øving i søm, sier Torkildsby.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no