ANNONSE

HELSE & LIVSSTIL

NÅ ER NAVNET: TANNLEGENE PÅ SØLVBERGET


Trygghet hos dyktige tannleger midt i byen

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Paulo Pagani


Publisert: 13.09.2017

Du er i trygge hender hos (f.v.) tannlege Bjørn Barkli, tannlegesekretær Gyrid Rødne, tannlege Ivan Yanchev og tannlegesekretær Marlen Malde Pedersen


Fakta:

Tannlegene på Sølvberget

HVA:

Tannlegefirma etablert 1. juli 2016 med erfarne medarbeidere som har lang fartstid i klinikkens lokaler.


AKTUELL MED:

Holder fast ved lokalene 
i Stavanger sentrum, mens andre store tannlegefirma flytter ut.


HVOR:

Kirkegaten 13 (Rolfsen-gården, mot Arneageren).


KONTAKT:

Telefon 51 89 42 43 
– eller gå inn på websidene. 


WEB:

www.solvtann.no

Visste du at 80–90 % av den voksne befolkningen i Norge går regelmessig til tannlege én gang i året for rutinesjekk! På denne måten oppdages hull i tennene og tannkjøttsykdommer på et tidlig stadium – og behandling gjøres i tide. Husk at det kan være store hull i tennene uten at man kjenner noe, og da kan det gå skikkelig galt.

Tannlegene på Sølvberget inviterer deg til en sjekk av tenner og tannkjøtt. Her finner du rutinerte behandlere som har holdt til i lokalene i mange år.

I andre etasje i Rolfsen-gården midt i Stavanger, ut mot Arneageren, har det vært tannlegeklinikk i flere årtier. Familien Mølster sin tannlegepraksis ble 
i sin tid solgt til et tannlege-senter på Jørpeland, og dermed kom Perleraden inn i lokalene fra 1. januar 2011. Blant de ansatte var tannlege Ivan Yanchev, som etter utdannelsen i Bulgaria tok ett års avsluttende studier i Bergen i 2004 for å få lisens for praksis i Norge. (Så jobbet han fem år hos skoletannlegen i Stavanger.) Et halvt år senere i 2011 ble også tannlege Bjørn Barkli tilknyttet Perleraden.

Er erfaren stab

Sist sommer ble Perleraden tannlegesenter avd. Stavanger, kjøpt av Ivan Yanchev, og Bjørn Barkli er fortsatt med på laget. Tannlegesekretærene er Gyrid Rødne, som har rundt 25 års erfaring ved klinikken, og Marlen Malde Pedersen er kommet til 
i de senere årene.

Tannlege Plamen Petrov, som også er bulgarer med avsluttende eksamen i Bergen, er tredje tannlege hos Tannlegene på Sølvberget.

Rett behandling til rett tid

– Vi har lang og bred erfaring innen det meste av allmenn odontologi, sier Ivan. – Behandlingene blir utført med maksimal presisjon, med det nyeste som finnes av utstyr og materiell fra leverandører av ypperste klasse. Vi fokuserer på pasientens behov og ønsker først. Våre faglige anbefalinger og vurderinger kommer etterpå – for å gi pasienten forståelse og trygghet for at vi foretar en fornuftig og lønnsom behandling.

Vi ønsker å gi rett behandling til rett tid. Så pasienter med akutte smerter/plager relatert til tenner, vil alltid bli høyt prioritert hos oss.

Forebyggende tiltak

– Det beste er jo å ikke få problemer med tenner og tannkjøtt i det hele tatt, sier Ivan videre. – Så vi satser stort på forebyggende tiltak, det vil si at vi bruker mye tid på opplæring av pasientenes egne hygienevaner. Og de får tett oppfølging, når det er nødvendig, for å sikre seg god kontroll og bedre munnhelse.

Og ingen av oss er ferdig utlært. Vi tannleger kurses kontinuerlig, både i Norge og i utlandet, for å kunne gi pasientene våre en tidsriktig behandling av høyest mulig kvalitet.

Hørt om hjelp i utlandet?

Av forskjellige årsaker – praktiske eller økonomiske – har mange i den senere tid valgt å få tannbehandling i utlandet. Da er det viktig å fortelle at tannlegene på Sølvberget har en ”forlenget arm” i Bulgaria.

Tannlege Plamen Petrov og hans kone (hun har også tatt det siste året i Bergen) driver en praksis i byen Varna, og her kan en spare store penger ved dyre behandlinger.

Et eksempel. En dame fra distriktet fikk et prisoverslag på nærmere 100.000 kroner for en større behandling ved en lokal klinikk. Hos herr & fru Petrov i Varna, som til og med tilbyr leilighet under oppholdet, slapp hun unna med 2/3 av beløpet.

Og husk: Etter turen til Bulgaria, kan du få oppfølging i Stavanger – av Ivan eller av Plamen når han er på plass her.

Fortsatt tannlege i Stavanger sentrum

Når noen tannleger flytter ut av sentrum, kan det være greit å minne om at det fortsatt er hjelp å få midt i byen – for de som kommer med båt til kaikanten, og de som bor slik at det kun er en kort gådistanse til byen.

Behandlinger hos Tannlegene 
på Sølvberget


Tannbleking 

Vi anbefaller hjemmebleking med egen skinne og blekemiddel. Dette har etter lang varige internasjonale studier vist seg å være den mest effektive og skånsomme måten for tannbleking.


Estetisk tannbehandling

Tenner og tannkjøtt som er synlig ved smil bør se pent ut, og derfor kaller vi den type behandling for estetisk tannbehandling. Vi anvender anerkjente metoder som flytter på tennene til rett stilling, og som bleker dem for å forandre fargen.


Konservativ behandling

Behandling av karies, altså fylling av hull i tennene. Vi bruker tannfargede komposittmaterieler av særklasse.


Endodontisk behandling (rotfylling)

Når kariesen er veldig dyp, blir nerven av tannen skadet. Dette medfører en nedbrytingsprosess i tannens indre hulrom, som gir intense smerter. Ved rotfylling griper man inn i tannens innside, fjerner infeksjonen og til slutt tettes hulrommet for å stenge for tilgang av bakterieinfeksjon igjen. Behandlingen avsluttes med en toppfylling. 


Protetisk behandling (erstatning av manglende deler av en tann eller flere tenner)

Kronebehandling – manglende deler av tann eller av store gamle fyllinger erstatter vi med krone – en løsning som dekker tannen fra alle sider.

Bro – manglende en eller flere tenner med eksisterende nabotenner kan erstattes med en fast tannprotese som bruker nabotennene som feste.

Implantatkroner og broer. Her bæres den enkelte tannkronen av et implantat – en liten skrue som opereres inn i kjevebeinet og erstatter tannroten. 

Proteser – avtagbare løsninger, delvis eller hele proteser, som erstatter manglende tenner. 


Kirurgisk behandling 

Vi utfører fjerning av visdomstenner (delvis trygderefundert behandling), små kirurgiske inngrep som ekstraksjon av tenner, operasjoner av dyptliggende røtter, bløtvevskorreksjoner, tannkjøttsoperasjoner etc.


Periodontal behandling

Ikke mindre av 75 % prosent av den norske befolkningen har en grad av tannkjøttsykdom. Det vanligste symptom er blødning. Ubehandlet kan dette i noen tilfeller føre til at tennene løsner, og til slutt må trekkes ut. En stor del av disse tilfellene er lette å behandle – hovedsakelig ved dyp rens, systematisk rundt alle tenner. Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no