ANNONSE

HUS & HAGE


Sjekk dette i høst!


Tekst: Mari Andersen Rosenberg

Foto: ifi.noPublisert: 13.09.2017

MARKISE: Rengjør og tørk markise og parasoller før de rulles sammen eller settes bort.


Kalenderen viser at vi er inne i første høstmåned, og det kan være lurt allerede nå å tenke på at huset må forberedes på kulda. Ta deg tid til en skikkelig sjekk av huset i løpet av høsten! 


Det er heldigvis en stund til vinteren kommer, men før den tid bør du gjøre huset klart til å takle været vintermånedene bringer med seg. Ved å ta den obligatoriske høstsjekken på huset, unngår du problemer når kulda setter inn. Her er sjekklisten du trenger.


1. Veggene


Det første du bør gjøre, er å sjekke om det er skader på fasaden. Se etter sprekker, avskalling, flassing og blæringer. Flekkgrunn og eventuelt flekkmal der det trengs. 


2. Taket


Mose og begroing fjernes fra takstein/shingel. Sjekk om det er skader i takstein eller beslag. Se særlig godt rundt pipe og takvinduer. Fiks det som fikses kan nå.


3. Nedløpene


Takrenner og nedløp må renses. En full takrenne kan fryse eller bli tett når regnet kommer. Det kan føre til fukt- og frostskader på veggen, ved at vannet da renner mot husveggen.


4. Sluk og avløp


Bruk frostvæske og avløpsåpner i rør, sluk, avløp og vannlåser. Da unngår du at det fryser.


5. Utekranen


Ikke glem å stenge og tømme utekranen for vann! Da unngår du at frosten sprenger rørene og forårsaker lekkasjer inn i huset. Ta inn hageslangen.


6. Hagemøblene


Det er ikke bare på våren hagemøblene bør rengjøres. Både tre- og plastmøbler bør vaskes, tørkes og eventuelt påføres olje eller annen impregnering før de settes bort. 


7. Markisene og parasollene


Markiser og parasoller som brukes ute om sommeren, bør rengjøres før de rulles inn eller settes bort. Tørk godt og påfør eventuelt impregnering.


8. Grillen


Rens grillristen med et egnet grillrensemiddel, tørk godt av og ta på grilltrekket. Annonse

© 2017 - Lokalavisen -- Design/layout: Erik DePasquale / dittbudskap.no