ANNONSE

HELSE & LIVSSTIL

Voksne må tenke før de snakker

Når det gjelder utseende, og forhold til kosthold og trening påvirkes barn og unge av holdningene til de voksne hjemme, sier generalsekretær, Grete Herlofson, i Norske Kvinners Sanitetsforening.

Barn skal ikke 
bekymre seg for hvordan de ser 
ut. Men det gjør de i dag, helt ned i barnehagealder, ifølge barnepsykolog Elisabeth Gerhardsen.


Pressemelding fra Norske Kvinners Sanitetsforening

– Vi voksne er de viktigste rollemodellene for våre barn og unge. Når mor eller far klager over utseendet sitt, lærer vi barna å kritisere seg selv, sier generalsekretær Grete Herlofson i Norske Kvinners Sanitetsforening.

Nettopp derfor har 41 000 
Sanitetskvinner over hele landet satt kampen mot skjønnhetstyranniet på dagsorden 
i hele uke 39.

#jeglikerdeg

Ifølge studien Retusjert reklame og kroppspress fra Statens Institutt for forbruksforskning (SIFO) fra 2014, oppgir 85 prosent av jentene og 30 prosent av guttene at de opplever kroppspress. Norske Kvinners Sanitetsforening vil snu fokuset fra kropp og utseende til personlige egenskaper.

– Fredag 22. september lanserer vi en kampanje i sosiale medier hvor fokuset er på hva en person betyr for deg, ikke hvordan den ser ut. #jeglikerdeg, utfordrer oss til å si noe pent om en venn som ikke handler om utseendet. Guri Solberg og Tale Maria Krohn Engvik alias «Helsesista» er noen av kampanjens flotte ambassadører, som viser at menneskers verdi ikke ligger i utseendet, understreker Herlofson.

#jeglikerdeg og stunt 
i Stavanger

I forbindelse med denne kampanjen skal nesten 70 rødkledde Sanitetskvinner 
fra Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane oppfordre lokalbefolkningen til å skrive noe positivt på en lapp om en venn og henge opp på en stand. Dette skjer kl. 13.00–15.00 i fem byer samtidig lørdag 23.september: Narvik, Molde, Stavanger, Kristiansand, Lillestrøm med til sammen rundt 500 Sanitetskvinner.

I Stavanger vil dette foregå ved krysset hospitalgata/
Laugmannsgata.

Veileder foreldre

Over hele landet arrangerer lokale Sanitetsforeninger åpne møter om temaet med foredrag av fagfolk og gode råd til 
foreldre som rollemodeller.

Målet er å styrke foreldre og foresatte slik at de blir mer bevisste på at de er viktige rollemodeller, og gi råd som gjør at vi voksne kan forebygge kroppspress hos våre barn og unge, 
sier Herlofson.

Med dagens fokus på utseende og kropp trenger barn trygge voksne som hjelper de til å takle skjønnhetstyranniet. 
Psykiater Anne Kristine Bergem har bidratt til å utarbeide råd 
til foresatte og andre voksne.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no