ANNONSE

HUS & HAGE

HUN TRODDE IKKE HUN SKULLE FÅ EGEN BOLIG


Kun én løsning med én lønning: Älvsbyhus!

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Paulo Pagani


Publisert: 08.10.2017

Denne våren dukket det opp et nytt Älvsbyhus i Prestaskjersarmen 8 på Jåsund i Tananger.


For et par generasjoner siden var en del av Jåsund i Tananger et 30 mål stort gårdsbruk som ble drevet av bestefaren til Bjørg Johannesen. Gårdsdriften ble 
etter hvert trappet ned, tomter ble skilt 
ut og solgt – og på området reiste det seg både eneboliger og større bolig-blokker. Familien beholdt noe areal, og tilgjengelig tomt er én god grunn for 
at Bjørg nå har flyttet inn i eget hus. 
Den andre gode grunnen er Älvsbyhus.

Bjørg vokste opp på Jåsund, men
hun flyttet til Sørlandet og ble
samboer i 2003. Der nede var det langt mellom de gode jobbtilbudene, og det endte med at Bjørg ble pendler i 2010. Hun fikk jobb i forsvaret – i KNM Harald Hårfagre, også kalt Madlaleiren. I ukedagene jobbet hun her og bodde hos mor på Jåsund, mens hun tilbrakte tid med samboeren i helger og ferier.

Så gikk det som det ofte gjør – forholdet tok slutt. I 2016 kom Bjørg hjem for godt – da hadde hun i lengre tid skiftet ut soverommet hos moren med en campingvogn som sto på en langstrakt, smal del av det arealet som fortsatt var i familiens eie. Og tanken begynte å dukke opp: Går det an å fjerne campingvognen og bygge et hus på denne lille tomten? Det var tydelig behov for hjelp fra eksperter.

De gode hjelperne

Første hjelpesmann var Bjørgs onkel, Kjell Gunnar Johannesen, som er tømmermann. (Opprinnelig var han odelsgutten på gården i forrige generasjon, men han valgte å gå håndverkerens vei.) Han engasjerte seg i tomtespørsmålet og var klar til å bistå Bjørg hvis bygging var mulig.

Andre hjelpere var folk på jobben til Bjørg – de hadde hørt om rimelige byggeprosesser når hele seksjoner var gjort ferdige på forhånd og kjapt satt sammen på grunnmuren. Dermed ble det sjekking på nettet.

Siste – og viktigste hjelper for Bjørg – ble Gard Grubstad i Älvsbyhus. Da han kom på banen, ble Bjørg fort overbevist om at dette skulle gå veien.

100-åring på byggemøte

Da Bjørg og onkel Kjell Gunnar hadde lest om husmodeller, priser og byggetid på Älvsbyhus sine nettsider, var tiden moden for å ta turen til Älvsbyhus sitt kontor her i regionen, og det ligger i Haugesund. Og for å ha med en meningsberettiget med lang livserfaring, ble like godt Bjørgs bestemor på 100 år med på turen.

Gard fikk de besøkendes tillit fra første samtale. – Jeg var aldri i tvil om at dette var rette mann og rette byggefirma for meg, sier Bjørg. – Gard satte seg fort inn i problemstillingen når det gjaldt tomtens beskaffenhet, og han tok seg av alt papirarbeid for å få de nødvendige godkjenninger. Så kunne jeg bruke tiden på å velge hustype.

I desember 2016 fikk Bjørg gladmeldingen om at alle innvendinger var fjernet, alle tillatelser var gitt – det var bare å sette i gang. God jul – hilsen Gard.

Den magiske dagen på Jåsund var en tirsdag 
i mars 2017

Bjørg kjøpte full pakke hos Älvsbyhus – dvs. at Gard styrte hele prosessen med graving, grunnmur og tilkoblinger, og det arbeidet kom i gang i januar i år.

Tirsdag 28. mars hadde Bjørg tatt seg fri fra jobben, og hun stilte på tomten grytidlig. Og som Älvsbyhus hadde lovet – kranen var på plass, og fra klokken 07.00 om morgenen kom trailerne inn Prestaskjersarmen på Jåsund med hele det nye huset i ferdige elementer.

Da arbeidsdagen var over, var det reist et nytt hus som passet flott på den smale tomten, taksperrene var kommet på plass, og huset var tett nok til å møte eventuell nedbør. Men været var helt nydelig, husker Bjørg.

Og naboene ble passe overrasket. Da de kom hjem fra jobb om ettermiddagen, kunne de slett ikke forstå hvordan et nytt hus kunne trylles frem på noen timer.

Nasjonaldagen 
i eget hus

Etter 28. mars var Älvsbyhus engasjert i fire dager med arbeid ute og inne – gulv og takplater kom på plass, tapeter ble limt opp, kjøkkenet med hvitevarer ble innredet etc. Så fikk huset lov å sette seg i seks uker.

På innflyttingsdagen 16. mai var onkel tømmermann god å ha når huset skulle sjekkes og godkjennes. Litt gliper i tapeten, små sår i noen karmer, en løs taklist, komfyrvakten virket ikke – noe vil en vanligvis finne å sette fingeren på. Alt ble umiddelbart fikset av Älvsbyhus raskt og effektivt, og huseier Bjørg hadde en flott 17. mai.

– Dette har Gard all ære av!

Bjørg er veldig fornøyd med hvordan byggeprosessen utviklet seg, og særlig med den styringen og kontrollen Gard la for dagen.

Hun valgte en hustype hvor både kjøkkenet og den romslige stuen har egen praktisk dør direkte ut i hagen. Huset kostet i utgangspunktet kr 1.780.000, uten graving og grunnmur. Med anneks/bod på utsiden, materialer til stor terrasse pluss noen tilvalg utover standard på bl.a. dører og vinduer, ble summen kr 2.100.000 for rubb og rake. Det lar seg absolutt høre!

– Jeg må takke Gard for innsatsen og måten han dro det hele i land på, sier Bjørg. – Og jeg er overbevist om at Älvsbyhus er rette husbygger å gå til for andre som er i min situasjon og vil bygge hus med kun én inntekt.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no