ANNONSE

HANDEL & SERVICE

GRÜNDERE MED SINE NISJEBUTIKKER HAR SUKSESS


Stadionparken – den gode hverdagshandelen (Plass til flere)

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Paulo Pagani


Publisert: 08.10.2017

Åpent, luftig, god oversikt – og 22 butikker. Senterleder Inger Ognedal Egeland er stolt av å vise frem Stadionparken kjøpesenter.


Fakta:

Stadionparken


Hva:
Kjøpesenter med 22 butikker som gir et stort og variert tilbud innen hverdagshandel. Ligger på Hinna like ved Viking Stadion.


Aktuell med:
Har en strategi om å bakke opp lokale nisjebutikker og ønsker nå flere gründere velkommen i senteret.


HVOR:
Jåttåvågveien 7, 4020 Stavanger


ÅPNINGSTIDER:
10 – 20 (10 – 18)


HelgøMeny: 07 – 21 (19)


Rema 1000: 07 – 21 (20)


Vitus Apotek: 10 – 18 (15)


Vinmonopolet:

Mandag – onsdag 10 – 17,

torsdag – fredag 10 – 18, 

lørdag 10 – 15


PastaPasta: 

Man-ons og lørdag 10 – 20, 

torsdag og fredag 10 – 21, 

søndag 14 – 20


NB! Black Friday:

Fredag 24. november 07 – 10


KONTAKT:
Senterleder 

Inger Ognedal Egeland

Mobil: 46 41 74 57

E-post: inger.egeland@stadionparken.no


Web:
www.stadionparken.no

Stadionparken kjøpesenter ligger i Hinna bydel midt mellom Sandnes og Stavanger, med Viking Stadion som nærmeste nabo. Senteret er moderne utformet og ligger i et område i stor vekst mht. både næringsutvikling og boligreising. 
I etasjen over senteret ligger bl.a. Arena Treningssenter, Hinna helsestasjon og Aleris Sykehus.

Stadionparken kjøpesenter er lett tilgjengelig med bil, tog og buss. Det er gratis parkering i parkeringsanlegget under senteret, og rullebånd direkte opp til 
butikkene.

 

Etter 12 års virksomhet har

Stadionparken kjøpesenter markert seg som et viktig møtested i bydelen. Jevn vekst i alle år – mens området rundt har fått stadig flere flotte forretningsbygg og boligenheter – har vist at kjøpesenteret forsvarer sin posisjon som en travel markedsplass i en sterkt ekspanderende bydel.

 

Gode tall i alle år

– Stadionparken er bygget opp rundt hverdagshandelen – med matvarer, vinmonopol, apotek, blomster m.m. – vi er veldig fornøyd med utviklingen senteret har hatt, sier Inger Ognedal Egeland, som har vært senterleder siden 2009. Hun er ansatt i selskapet Citycon Norway, som drifter Stadionparken. I tillegg eier og drifter selskapet 32 andre kjøpesentre i Norge.

– Vi kan glede oss over jevn økning i omsetning for senteret gjennom alle år, og i 2015 passerte vi 300 millioner kroner. I år ender vi nok opp med et tall rundt 330 millioner.

 

Ønsker flere lokaleide butikker

– Som et forholdsvis lite senter
ønsker vi å stå frem med en spesiell profil – at vi bakker opp
 lokale gründere. De som ikke er
en del av en stor, kjede, men som vil drive sin egen nisjebutikk, er særlig velkommen til å eta-blere en virksomhet hos oss. Vi ønsker å trekke til oss nye aktører, f.eks. en skobutikk, coffeeshop, bakeri/konditori eller en sportsbutikk med klær & sko.

 

En god plattform for videre vekst

– På Stadionparkens 11.000 kvm er det 25 butikklokaler. Tre er ledige, så det er bare å ta kontakt for de som vil etablere seg i denne spennende bydelen, sier senterleder Inger. – Det har nemlig vist seg at dette kan være et smart sted å begynne. Både Pastapasta, Phad Thai (nå Seab Thai) og klesbutikken Vesla og Broremann startet opp her hos oss, før de alle foretok knoppskyting i andre kjøpesentre. 12 av butikkene har vært med oss fra starten i 2005, det gir god stabilitet. Og de som har kommet til etter hvert, har bidratt til å opprettholde det gode miljøet butikkene imellom. Her i Stadionparken har vi ansatte en veldig fin tone hvor alle inspirerer hverandre til å ha det kjekt på jobben.

En ekstra attraksjon hos oss er såkalte pop-up butikker som dukker opp med jevne mellomrom.

 

Kundeparkering i innendørs parkeringsanlegg

Stadionparken kjøpesenter har 400 parkeringsplasser i tillegg 
til 4 stk. ladeplasser for el-biler.

Linus – et eventyr av en lekebutikk!

Her er det lett å få frem den gode følelsen av både nostalgiske, gode minner og lekende inspirasjon for morgendagen.

Det var Kristin Øritslands mor som var butikkens opprinnelige gründer da Linus startet opp i St. Olav på 1990-tallet. Etter hvert delte hun butikken med en god venninne, og sammen flyttet de butikken til Hinna i 2006, da Stadionparken startet opp. Nå i 2017 har Kristin overtatt som leder, og hun ønsker velkommen til en lekebutikk med et sjeldent spennende utvalg leker, klær og interiørartikler. En kosebutikk for store og små.

– Våre produkter er i stor grad laget av naturmaterialer som tre, økologisk bomull, ull og silke, forteller Kristin. – Vi satser på solide varer av god kvalitet og design, som skal være gode å ta i og fine å se på. Vi har også fokus på rettferdig handel og dyrevelferd. All vår ull er fri for Mulesing.

Vi har godt utvalg i treleker for små og store barn. Vi har gyngehester og gyngesauer (!), dukkehus, dukkevogner/gåvogner, rangler, kulerammer, uroer, byggeklosser, spill og mye mer. Samtidig kan vi tilby gode myke leker, alt fra bamser til kosekluter for de minste. Og vi kan glede oss over å selge pedagogiske og utviklende leker til både barnehager, skoler og private.

Linus har også flott barnetøy av anerkjent skandinavisk kvalitet, og vi velger hovedsakelig leverandører med klær i bomull som er dyrket økologisk. Og Jærstolene for barn fra Slåke Trevare på Hjelmeland går jo aldri av moten.

I midten av oktober åpner vi nettbutikk, sier Kristin til slutt.

Ask ’n Foyn – tøffe klær til ungdom i alle aldre

På butikkfasaden står det: 
”Urban clothing for active 
young people.” Okey, det er lett 
å gli over i engelsk når man snakker mote. Det swinger, 
og alle forstår det jo.

Slik tenkte også de to gründerne – Rigmor Ask Ullestad og Cathrine Føyn Austdal – da de skulle ha navn på butikken sin De tok sine pikefødte etternavn og lagde en engelsk vri – og vips, så har man Ask ’n Foyn.

De er begge utdannet designere fra Moteskolen Esmod. Sammen har de bred erfaring innen design og produksjon av klær og interiør, butikkdrift og salg. Dette var grunnlaget da de startet opp med nettbutikk høsten 2014.

De sto helt fritt til å velge plagg, stil og leverandører, og siden de hadde nese for å kjøpe inn det ungdommen har sansen for, ble det fort fart i salget. So far, so good.

I møtet med kunden – for å utveksle meninger, ønsker og erfaringer – har en nettbutikk store begrensninger. Derfor kom Ask ’n Foyn som en pop-up butikk i Stadionparken høsten 2016. De fikk et lokale for å teste markedet i tre måneder, og responsen var så bra at butikken ble etablert ”på ordentlig” da vi kom inn i 2017.

– Vi fører en miks av klær for ungdom og voksne, sier Rigmor. – Det blir litt kunstig å bare snakke om ungdom. De utvikler seg i ulikt tempo, noen er små og andre er store for alderen. Dessuten ser vi at ungdom og ungdommelig stil trenger ikke defineres av alder – det handler om hvordan man føler seg. Derfor sier vi at vi selger klær for ungdom fra 10 til 100 år. Hovedsalget er nok hverdsgsmote pluss litt finklær til de mellom 10 og 18. Bukser, jakker, skjorter. Kjoler, skjørt og bluser. Tøffe plagg i anerkjente merker.

– I motebransjen er det viktig å tenke fremover, konkluderer Rigmor. – Vi reiser på messer i inn- og utland og samarbeider med våre tenåringer og ansatte for å finne frem til de rette merkene og antrekkene for hver sesong. Da er det god teft som må til for å vinne slaget i butikken.

Vesla & Broremann – klær og leker til de minste

Elin Haughom startet på en måte et nytt liv i 2009. Hun 
hadde aldri stått i butikk før, men da hun kom over et rest-
lager med barnetøy i Stadionparken, fikk hun ektemannen med seg, og de etablerte butikken Vesla & Broremann. Varespekteret har hele tiden vært barneklær og leker.

Etter hvert er utvalget utvidet med bl.a. serviser, sko, kosedyr og interiørartikler som hyller 
og lamper. Og de spanske, håndlagde dukkene har slått veldig godt an.

– Vi er godt fornøyd med utviklingen, forteller Elin. 
– Butikken har vært Gaselle-bedrift 3 år på rad (Dagens Næringslivs anerkjennelse for meget god forretningsdrift), og etter få år her i Jåttåvågen kunne vi åpne ny butikk i senteret M44 på Bryne. Jeg har fire medarbeidere ansatt begge steder.

Vi selger litt finere barneklær – dvs. anerkjente merker av høy kvalitet – til priser jeg vil plassere midt på treet. Vi velger merkevarer etter hvordan trender og moteretninger beveger seg, og vi prøver stadig å finne norske leverandører. Her er også mye dansk design innen barneklær.

Vi ønsker å dekke behovet 
i klesveien for gutter og jenter fra 0 til 10 år. Fra sparkebukse, 

pyjamas og undertøy, via bluser, skjorter, bukser, skjørt og finkjole – til det mest robuste yttertøy.

Luftige lokaler gir god oversikt – det er bare å komme innom for en kikkerunde. Vi har også nettbutikk med stor aktivitet, og mange følgere på Facebook og Instagram, sier Elin.

Dette er de 22 butikkene i 
Stadionparken:

Klær, sko og reiseeffekter

Match – 51 57 08 44 

Høyer Stadionparken – 46 94 62 56 

B.Young – 51 80 16 90 

Vesla og Broremann – 52 97 31 99

Ask ’n Foyn – 95 92 06 15


Dagligvarer mat og drikke

HelgøMeny – 52 87 05 00

Rema1000 – 51 44 48 60


Servering

Sabi Sushi – 90 40 60 70 

PastaPasta – 94 17 94 11 

Saeb Thai – 51 32 90 44


Spesialbutikker

Inline Frisør – 51 32 57 08 

VITA – 51 58 60 29 

Linus leker – 51 52 40 66 

Vitus Apotek – 51 90 68 50 

Vinmonopolet – 04560 

Mestergrønn – 32 22 96 70

Notabene – 51 80 07 70 

Cadell Interiør – 45 15 55 99


Hus og hjem

Jernia – 40 00 59 50 

Nille – 97 48 35 66 

Princess – 51 80 18 00

Randy Naylor kunst – 91 69 16 33


Vil du leie lokaler 

i Stadionparken?

Kontakt senterleder Inger 
Ognedal Egeland i selskapet 
Citycon hvis du er interessert 
i å leie lokaler. Hun har mobil 
46 41 74 57 og e-post: 
inger.egeland@stadionparken.no


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no