ANNONSE

KULTUR

Avstandens nærvær


Dialog med ulike uttrykksformer

Svein Kåre Gunnarson


Publisert: 08.10.2017

Det er en flott og eksklusiv bok de står for, far og datter. Ingvil Aarrestad Godeset er klinisk spesialist i psykiatrisk sykepleie, og 
har i to tiår jobbet nær mennesker i krise. Det å prøve å forstå menneskesinnet er noe som alltid har fascinert henne.

Hun skriver for å skildre relasjoners avtrykk i de dype fargetonene. Per Odd Aarrestad er en veletablert og kjent kunstner; tegner, grafiker og skulptør. Han har satt spor etter seg bl.a. ved utsmykking av flere kirker og andre offentlige bygninger. Sammen har de skapt noe som vel kan beskrives som et kunstverk.

Prosjektet startet etter tapet av en mor og en ektefelle. Det er ei bok om tap og takknemlighet, der to uttrykksdisipliner møtes. Ingvil med sine korte dikt med store tolkningsrom, og Per Odd med sine tegninger i sin gjenkjennelige og særegne stil, som vi får se for første gang i boka. Deres dialog er blitt en sanselig helhet.

Følelsene de presenterer er beskrevet på en tilgjengelig måte, der mange vil kunne kjenne seg igjen. Vi har alle noe vi kan savne, føle sorg eller takknemlighet for. Reaksjoner i forhold til sorg og savn oppleves svært forskjellig, samtidig som mye er allment. Avstandens nærvær fremhever det unike i det som er felles. Det som beriker og binder oss mennesker sammen.

Dette er et visuelt slående praktverk – en bok du gjerne vil ha liggende fremme, og egner seg også utmerket som en gavebok til en kunstelsker.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no