ANNONSE

Leserbrev

Frivillighet – mulig i vår del av Norge?

Seniorsaken Rogaland

Elsa Kristiansen, leder

Publisert: 25.10.2017

Hvem av oss har ikke hørt om behovet for frivillige på mange områder i vårt samfunn. Særlig spørres det i dag etter frivillige i helse og omsorgstjenestene. Vi trengs nå, og nok enda mer i årene som kommer. Vi som da kan trenge hjelpere og støttespillere, blir atskillig flere enn de som da kan ha dette som et betalt arbeid.

Erfaringen blant de som strever for å få frivillige til gjøre en innsats innenfor ulike områder, som helse, omsorg, skole, barnehager og så videre, er at det er ikke så lett.

Vi er kanskje redde for å binde oss etter at friheten som pensjonist inntrer. Men, kanskje også noen kjeder seg, vil «gå på veggene» når man ikke lenger har jobben å gå til. Du høres ut til å være en god kandidat. Kanskje kunne man også gjeninnføre samfunnstjeneste i et år for unge som ikke går i militærtjeneste? Kanskje kunne vi alle forplikte oss på et år som frivillig på et eller annet felt etter at vi har gått av med pensjon? Her kan vi fantasere videre - eller avvise hele saken.

I alle fall kommer en dame til Stavanger og Sandnes i november for å fortelle om sine egne erfaringer, både som pårørende på sykehus og sykehjem, og om hvordan hun fikk en frivillighetstjeneste på beina i sitt lokalsamfunn. Damen heter Agnete Tjerandsen, kjent som

Programleder i NRH på 1970 og 1980 tallet. Hun har også vært, og er aktiv som politiker. Nå styremedlem i Seniorsakens sentralstyre. Mange, også her i Rogaland, vil nok best huske hennes stemme fra mange viktige saker som programleder i NRK .

Vi kan høre henne både torsdag 9. november kl 15.30 på Mossiges Minde i Sandnes, og i Stavanger, fredag 10. november kl 12.00 . Se annonser i hhv Sandnesposten for Sandnes når det nærmer seg, og i «Mortepumpen» Stavanger.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no