ANNONSE

HUS & HAGE

stadig flere medlemmer i huseiernes landsforbund


Store økonomiske fordeler

Tekst: Svein Kåre Edland

Foto: Monica Larsen


Publisert: 25.10.2017

Ta kontakt med Frode Rødder dersom du ønsker å bli medlem.


Fakta:

Huseiernes 
Landsforbund

Hva:
Medlemsorganisasjon som tar vare på boligeiernes interesser.


Aktuell med:
Tilbyr juridisk, teknisk og økonomisk ­rådgivning til medlemmer.


KONTAKT:
Telefon 920 24 752

­rogaland-s@huseierne.no 


Web:
www.huseierne.no

I løpet av noen få år har Hus­eiernes ­Lands­forbund vokst til å bli en ­gigantisk medlems­organisasjon med over 220.000 ­medlemmer. ­Årsaken til dette er ikke minst av ­økonomisk ­karakter.

– Vi er svært fornøyd med utviklingen, forteller distriktsleder Frode Rødder til Lokalavisen. 
– Jeg tror det har mange årsaker, og det har med at våre medlemmer ser at de oppnår store fordeler fra første dag. Bare rabattene du oppnår hos forsikrings­selskapet If eller byggevare­huset Montér, er store nok til at de fleste tjener flere tusen kroner årlig. I Norge er det svært mange som eier sin egen bolig, og det ser vi som svært positivt. Men når du eier en bolig, er det en rekke ting som skjer som kan få stor betydning for den enkelte rent økonomisk og juridisk.

 

Selveier, hytte, BBL-bolig og næringsbygg

Som eiere av forskjellige type ­eiendommer hender det ofte at du trenger juridisk hjelp. Det kan være en ny regulering for område du bor i, en tvist med en nabo, eller en leietaker du ikke greier å få ut. Da er det trygt å vite at du som medlem har tilgang til tung juridisk kompetanse.

 

Advokathjelp

– Vi har seks lokale advokater som jobber med bolig, skatt, arv, utleie m.m. Dette er en kjempestor fordel, mener distrikts­lederen i Stavanger, som selv har lang erfaring blant annet som eiendoms­megler i vårt distrikt.

– Årlig mottar forbundet rundt 50.000 henvendelser fra medlemmer som ønsker juridisk hjelp. Våre medlemmer etterspør kompetanse, sier Frode Rødder til Lokalavisen.

 

Interessante gratiskurs

– De siste årene har vi jobbet spesielt med å utvikle faglig interessante kurs som våre medlemmer har glede av. For oss har det blitt en stor suksess med veldig mange medlemmer som kommer på kursene. Det er noe vi har tenkt å fortsette med og utvikle videre. Det er kurs som går på skatt og arverett, farer og feller ved utleie, radonkurs, testamente, samlivsbrudd og dødsfall og kurs for styrer i sameier og borettslag. Vi har også et kurs som tar for seg sosiale medier, og hvordan komme i gang på de forskjellige nye mediene. For medlemmer er disse kursene gratis, sier Rødder.

 

Store rabattavtaler

Gjennom verdifulle rabatt­avtaler sparer medlemmene betydelig mer enn kontingenten. Dette gjelder forsikring, bolig­lån, inter­nett/­telefoni, bolig­alarm, varmepumper, kontroller av boligens tilstand, rørlegger­tjenester, fyringsolje, strøm og taksering. Har du forsikringene dine i If, får du som HL-medlem 10 % rabatt. Hos byggevare­huset Montér kan du som medlem oppnå rabatter på alle varer som selges til ordinær pris. I tillegg kan du hos rørlegger­firmaet Varme & Bad få rabatt på både varer og timepris. Så her sparer man fort inn kontingenten!

 

Tilgang på kontrakter

Huseiernes Landsforbund har utarbeidet en rekke kontraktsformularer for sine medlemmer. Det går på kontrakter ved utleie, kjøp/salg av bolig, nabo­konflikter, arveoppgjør, testamente og samboeravtaler. Her er det mye nyttig som medlemmene har stor glede av. I tillegg har en jo tilgang på juridisk hjelp i forbindelse med spørsmål rundt kontraktene.

 

Bli medlem

– Det er enkelt å bli medlem i Huseiernes Landsforbund. Du kan gjøre det på nettet eller ringe oss, og det koster bare kr 490 for privatpersoner. Straks du er registrert, får du tilgang til egne sider for medlemmene, og kan oppnå fordeler med én gang. Seks ganger årlig vil du motta foreningens kvalitets­magasin Hus & Bolig som tar for seg ­aktuelle saker som vedrører det å eie bolig. Frode Rødder er det lokale kontaktpunktet for alle medlemmer i Sør-Rogaland.

– Vi er en sterk organisasjon og har et stort nettverk. Når våre medlemmer trenger hjelp med spørsmål rundt boligen, er det bare å ringe. Vi står klar til å ­hjelpe, sier ­Rødder.

GRATISKURS FOR MEDLEMMER 
I HUSEIERNES LANDSFOBUND
HØSTEN 2017

Onsdag 25/10
Brannvern i hjemmet, vanligste brannårsaker 
i hjemmet, slokking, rømming, hva gjør man 
om det brenner?
Hotell Residence, Sandnes, kl.18–20

150 plasser 

Foredragsholder: Brannvesenet i Rogaland 


Torsdag 2/11
Jordskifteretten som er en domstol som 
bl.a behandler en rekke spørsmål knyttet til fast eiendom.
Hotell Residence, Sandnes, kl.18–20

150 plasser 

Foredragsholdere: Jordskiftedommer Berge 

og advokat Harald Øglænd 


Onsdag 29/11
Farer og feller ved utleie
Hotell Scandic City, Stavanger, kl.18–20

120 plasser 

Foredragsholder: Geier Engebraaten, 

Huseiernes Landsforbund 


Onsdag 29/11
Sosiale medier
Hotell Scandic City, Stavanger, kl.18–20

35 plasser 

Foredragsholder: Christian Mjelde, 

Huseiernes Landsforbund 


Onsdag 6/12
Erstatning ved yrkesskader, trafikkskader 
og pasientskader
Hotell Scandic City, Stavanger, kl.18–20

120 plasser

Fordragsholdere: Janne Eide Roalkvam 

og Bjørn Frafjord fra Advokatkontoret BullÅrstad 
Til våren kommer mange nye kurs, SÅ MELD DERE INN I HUSEIERNES LANDSFORBUND OG FÅ KURSET GRATIS! 
RING 920 24 752.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no