ANNONSE

HUS & HAGE

Gulvet har fått en viktigere rolle i hjemmet

Tekst: Mari Andersen Rosenberg


Publisert: 25.10.2017

Flere får øynene opp for at gulvet er en stor og viktig flate, som har mye å si for hvordan resten av rommet oppleves. Nå har gulvet fått hovedrollen i mange hjem, og det bør velges med hjertet.

– Gulvet har blitt et viktigere interiørelement. Det har fått en mye større rolle og betydning, bekrefter Hege Moland hos Tarkett.

Velger gulvet først

Moland tror det har skjedd en gradvis endring, der folk i større grad begynner å se viktigheten av gulvet for det helhetlige inntrykket i rommet.

– Nå velger mange flere gulvet først, og lar det være utgangspunktet for valg av resten av interiørelementene i hjemmet, sier hun.Investerer i kvalitet

Gulventusiast Arnstein Dalum Frøyse fra Skattekammeret råder alle til å investere i kvalitet når gulvet skal velges.

– Mitt råd er å velge kvalitet med en gang. Strekk gjerne budsjettet litt, ikke nøy deg med det du har råd til her og nå. Flatskjerm og sofa er det enklere å oppgradere senere. Og jeg har aldri opplevd at noen har angret når de har valgt gulv med hjertet, sier han.

Det største «møbelet»

– Gulvet er en viktig faktor for det totale bildet av rommet. Det er tross alt det største «møbelet» du har i huset, sier Katharina Sølvberg hos Södra.

Hun får støtte fra Øyvind Langelandsvik hos RBI Interiør, som viser til hvor stor betydning et nytt gulv har for interiøret.

– Du kan endre hele boligens utseende bare ved å legge nytt gulv. Bytter du for eksempel ut et gammelt 3-stavs eikegulv med en ny eksklusiv 1-stav, vil boligens innvendige utseende framstå på en helt annen måte, forklarer han.

Han mener at valg av gulv er et av de viktigste valgene du gjør når du skal bygge nytt eller renovere et rom.

– Gulvet kan fremhevet rommet på en helt spesiell måte, og kan få de kjedeligste rom til å utstråle en helt ny glans, sier han.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no