ANNONSE

HELSE & LIVSSTIL


Fertilitetsklinikken Medicus åpnet i Stavanger sentrum 6. november.


Stavanger har fått sin
første fertilitetsklinikk 


Tekst: Berit Mowinckel

Foto: Wil Lee-Wright


Publisert: 08.11.2017

Terje Sørdal (t.v.) som etablerte Medicus i 1997 i samtale med daglig leder ved nyåpnede
Medicus Stavanger, Olav André Klefstad.


Fakta:

Medicus

HVA:

Etablert i Trondheim av Terje Sørdal i 1997. Har tilbud innen gynekologi og assistert befruktning, og driver aktivt med klinisk forskning.


AKTUELL MED:

Åpnet ny klinikk i Stavanger.


HVOR:

Romsøegården, 
Haakon VII gate 7, 
4005 Stavanger

4.etasje


KONTAKT:

Kontaktskjema på medicus.no

Telefon 73 87 14 70

E-post: post@medicus.no


ÅPNINGSTIDER

Åpent fra 08:00 – 15:30 hver dag


WEB:

www.medicus.no

Fertilitetsklinikken Medicus åpnet dørene i Stavanger sentrum 6. 
november. Dermed har byen fått 
sin første klinikk som er godkjent for alle typer assistert befruktning. Medicus tilbyr også gynekologiske tjenester, samt ultralyd og oppfølging i svangerskapet. Flere uker før åpning hadde over 20 pasienter booket time.


– Målet er å bli en foretrukket
klinikk for gynekologi og å oppfylle mange drømmer om ønskebarnet. Jeg føler meg priviligert som får jobbe med dette, sier spesialist i gynekologi og daglig leder ved Medicus Stavanger, Olav André Klefstad. Han kommer fra jobben ved Stavanger universitetssjukehus, og ser frem til å drive klinikken i Romsøegården i tett samarbeid med Medicus sin hovedklinikk 
i Trondheim.


Starter med inseminasjon av donorsæd


En erfaren bioteknolog skal jobbe med Klefstad ved Medicus Stavanger. Marianne Lode Tønnessen, en bioteknolog med erfaring fra blant annet IVF-laboratoriet på Universitetssykehuset i Oslo, skal jobbe sammen med Klefstad i Stavanger.


– Mange tror fortsatt at de må reise til Danmark for å få hjelp til å bli gravide i det private helsevesenet. Vi jobber for at enda flere skal oppdage at dette ikke er tilfellet, sier Terje Sørdal, medisinsk ansvarlig ved Medicus.


Det vil ta mellom ett og to år før Stavanger-klinikken driver med alle former for prøverørsbehandling – selv om myndighetene har gitt full konsesjon allerede i dag.


– Vi ønsker å bygge klinikken stein på stein. Pasienter som skal ha annen assistert befruktning enn inseminasjon, vil i start-fasen få behandlingen i Trondheim. Men konsultasjon og all oppfølging skal selvsagt foregå i Stavanger. Vi legger til rette for et behagelig, effektivt og enkelt løp for alle pasienter, understreker Sørdal.


Gynekologi og svangerskap


I tillegg til fertilitetutredning og behandling kan pasienter komme til Medicus Stavanger for gynekologiske undersøkelser, ultralyd og oppfølging i svangerskapet.


Daglig leder Klefstad er fornøyd med at over 20 personer allerede har booket time:


– Det er ingen tvil om at Stavanger bør ha sin egen fertilitetsklinikk slik de andre store byene i landet har. Antall timebestillinger kombinert med tilbakemeldinger fra folk etter at nyheten om at vi åpner kom ut, bekrefter at Stavanger trenger en klinikk som dette. I startfasen skal vi tilby assistert befruktning med inseminasjon av donorsæd – et tilbud for likekjønnede så vel som heterofile par.


Fruktbarhets-undersøkelser og assistert befruktning 


Fruktbarhetssjekken er for de som ønsker å vite mer om sin fruktbarhet for å bedre kunne planlegge når de skal få barn. 


Fruktbarhetsutredning er en grundigere undersøkelse for de som har prøvd aktivt å bli gravid en stund og ønsker å undersøke hvorfor de ikke har lykkes og om de har behov for hjelp. Infertilitetsbehandling består av flere ulike metoder. Den meste kjente metoden er kanskje prøverørsbehandling, men noen ganger er det også aktuelt med inseminasjonsbehandling.


Prøverørsbehandling er en metode der kvinnen stimuleres med hormoner slik at hun produserer flere egg. Eggene hentes ut og befruktes i laboratoriet. Etter noen dager føres et befruktet og delt egg (embryo) tilbake til livmoren.


Hvis mannen har kraftig nedsatt sædkvalitet, er en befruktningsmetode som kalles mikroinjeksjon aktuell, der sædcellen injiseres direkte inn i egget.


Resultatet er ofte flere befruktede og delte egg av god kvalitet ved infertilitetsbehandling. Normalt settes ett tilbake, mens de resterende fryses ned. Disse kan senere tines og settes tilbake i naturlig eller lett stimulert syklus. 


Internasjonalt anerkjent for kliniske studier


Medicus har siden oppstarten i 1997 vokst til flere senter med mange gynekologer, en høykompetent fertilitetsklinikk og med internasjonal anerkjennelse for sin aktivitet innen klinisk forskning. 


Medicus har gjennom årene deltatt i mer enn 50 kliniske forskningsstudier og har vært med på å bidra til at nye og bedre legemidler har kommet på markedet, og basert på arbeidet med disse studiene er det blitt publisert flere artikler i anerkjente tidsskrift. 


Bestill time i dag


Ved Medicus møter dere mennesker med lang erfaring, høy kompetanse og som bryr seg om dere og deres situasjon. Fertilitetsavdelingen i Trondheim ble åpnet i 2002 og har siden den gang hjulpet snart 1000 barn 
til verden.


Dere kan enkelt bestille time på hjemmesiden medicus.no. Det er foreløpig ingen ventetid hverken til gynekologi eller fertilitetsbehandling.Annonse

© 2017 - Lokalavisen -- Design/layout: Erik DePasquale / dittbudskap.no