ANNONSE

REISE


Bli med Lokalavisen til Italia 27. juli – 1. august 2018. BEGRENSET ANTALL BILLETTER


Konsert med Andrea ­Bocelli på hjemmebane!

Tekst: Pål Larsen

Foto: Connections

Publisert: 08.11.2017

Fakta:

Reise­companiet

Vi tar forbehold om endringer i programmet samt pris- og valutaendringer.
Et selskap i Connections-gruppen


Hva: 

Stor operatør innen leserturer


Aktuell med: 

Innholdsrik tur med bl.a. 
Andrea ­Bocelli-konsert i Italia 
27. juli – 1. august 2018


Kontakt: 

Sentralbord: 22 42 70 44

salg@reisecompaniet.no


Web: 

www.reisecompaniet.no/reise/andrea-bocelli-7-18/

Meld deg på tur til Toscana, og neste års store utendørs konsertopplevelse med Andrea Bocelli. I år er det 13. gangen Bocelli står på scenen i det spektakulære Teatro Del Silenzio, i hans hjemby i Toscana, og vi har et begren-set antall billetter til det som er en av årets mest ettertraktede musikk-
begivenheter. Stjernetenoren har sunget for paver og presidenter på noen av verdens største arenaer, solgt millioner av album og vunnet prestisjetunge priser, men i hjembyen Lajatico er han bare Andrea, en landsens gutt som gleder seg til å komme hjem. Derfor bestemte Bocelli seg for å bygge et utendørs amfiteater i dalen hvor hans familie har dyrket jorden i generasjoner, og samle sine musikervenner og fans til en konsert. Stillheten her er viktig for den blinde artisten, som han bryter bare én eneste sommerkveld hvert år. Det er hans hyllest til sin barndoms dal.


Årets forestilling er dedikert operaen «Andrea Chénier» av Umberto Giordano. Historien om den franske poeten Chénier, som ble henrettet under den franske revolusjonen. Det er vanskelig å tenke seg en mer romantisk kulisse; Toscanas natt setter inn, solen har varmet opp marken, det dufter av pinjer, magnolia og sypresser idet dagen blir til kveld, men dette er ingen typisk kveld. Stillhetens Teater våkner fra sin Tornerosesøvn når Andrea Bocellis klangfulle stemme bryter stillheten.


I tillegg til turens høydepunkt, konserten med Andrea Bocelli,
skal vi oppleve noen av Toscanas vakreste kulturbyer som Lucca og Firenze på denne reisen i det vakreste av Italia.


FREDAG 27. juli


ANKOMST BOLOGNA


Etter ankomst kjører vi fra Bologna til Montecatini Terme. Montecatini som blir kalt ”Dronningen av Italias kur-
byer”. Helt siden romertiden har byen vært kjent for sine varme, helsebringende kilder.
Montecatini er en veldig popu-lær ferieby, med kort vei til Toscanas historiske byer. Både Lucca, Pisa og Firenze ligger kun en kort busstur unna. Høyt over kurbyen ligger gamlebyen Montecatini Alto, som kan nås med en hyggelig mini-fløybane. Her har man panoramautsikt over byen, fjellene og de mange små vinbyene omkring. Her finner vi også hyggelige restauranter og små butikker som selger lokale produkter, bl.a. keramikk og håndarbeid. Middag på hotellet.


HOTEL FRANCIA 
& QUIRINALE 4****


Vakkert, fredelig, autentisk og gjestevennelig er nøkkelordene for å beskrive dette hyggelige hotellet som er ansett for å være et av de viktigste hoteller 
i Montecanti Terme. 


Hotellet har et utendørsbasseng og romslige rom i klassisk
stil med klimaanlegg og moderne fasiliteter. Restauranten serverer italienske retter og toscanske spesialiteter. Samt en rikholdig frokostbuffét. Det er reservert DE LUXE dobbeltrom. Singelrom er dobbeltrom som enkelt.


LØRDAG 28. AUGUST ANDREA BOCELLI KONSERT


Lunsj på hotellet før avreise til konserten. Alle får med seg en piknik-pakke til konserten.
Kl. 17.00 Vi kjører ca 1 1/2 time til landsbyen Lajatico og området hvor vi parkerer bussen. Vi har faste sitteplasser, men vi beregner likevel god tid før forestillingen begynner for å ta plass. Scenen er satt opp utendørs med Toscanas vakre landskap som kulisser. Det finnes barer og kabintoaletter inne på området. 


Storskjermer er satt opp på sidene slik at man ser godt også om man sitter bak. Forestillingen slutter ca midnatt. Etter forestillingen kjører bussen tilbake til hotellet hvor vi beregner å være fremme ca kl 02.00.


SØNDAG 29. juli 


LUCCA


Kl. 12.00 reiser vi til Lucca. Vi starter formiddagen i Lucca med lunsj, og vi møter vår lokale engelsktalende guide som tar oss med på en vandring hvor vi får se høydepunktene, som bl.a. omfatter ”Piazza del Anfiteatro». Hele byen er på UNESCOs verdensarvliste, så ingenting kan forandres. Byen hviler hemmelighetsfullt bak sine høye murer, og er en av de best bevarte middelalderbyer i Italia. De fleste gatene leder inn mot byens hjerte, den ovale plassen Piazza del Anfiteatro. Her er husene bygget i et sjarmerende virvar over sitterekkene i et gammelt romersk amfiteater! En enorm rikdom av kunstverk og vakre marmorkirker forteller om fordums prakt, spesielt da Lucca var senter for silkehandelen i Italia, men også at de berømte marmorbruddene i Carrara ligger like ved. Det blir tid på egenhånd før vi reiser tilbake til hotellet. Middag på egenhånd 
i Montecatini. 


Mandag 30. juli


FIRENZE


Her ble Renessansen født. En gang i tiden levde Michelangelo, Leonardo da Vinci og Rafael her, samtidig! En kombinasjon av kreativitet og handel gjorde byen styrtrik. Handelsdynastiene, med Medici-familien i spissen, styrte byen, men understøttet også rikelig kunsten. Og den gode vinen? Fra de sydvendte skråningene mellom Firenze og Siena kommer en av verdens beste viner – Chianti Classico. 


Vi reiser fra hotellet kl. 08.00. Etter ca 45 min busstur er vi framme og blir møtt av vår lokale engelsktalende guide. Vår guide skal ta oss med på en historisk vandring forbi bl.a. Santa Maria del Fiore. Domkirken, med sin fasade i rosa, grønn og hvit marmor og flotte kuppel dominerer bybildet. Vi fortsetter til Piazza della Signoria, byens vakre Rådhusplass. Plassen prydes av skulpturer, bl.a. en marmorkopi av Michelangelos David. Vår byvandring tar ca 2 timer og vi avslutter med lunsj i nærheten av Santa Croce. Etter lunsj blir det litt tid til egne formål til fots, husk gode sko og lette klær.


TIRSDAG 31. juli


BESØK PÅ LOKAL VINGÅRD Påmeldingstur. Denne dagen skal vi besøke en av de koselige vingårdene som ligger i området Vinci utenfor Montecatini. Vi skal få smake lokale spesialiterer fra området og drikke gode viner. Vingårdene i Toscana ligger på rekke og rad i vakre omgivelser. Vi skal bare nyte dagen og ta frem smaksansene. Felles avskjedsmiddag på hyggelig restaurant 
i Montecatini.


Onsdag 1. august


HJEMREISE

REISEFAKTA:

Pris per person DE LUXE ROM 
kr 16.500,- Dobbelt som enkeltrom tillegg: Kr 2.250


Flytider med SAS

27. juli:

09:50 Avreise Stavanger 

11:00 Ankomst København

11:50 Avreise København

13.50 Ankomst Bologna


1. august:

14:30 Avreise Bologna

16:30 Ankomst København

20:55 Avreise København

22:05 Ankomst Stavanger


INKLUDERT:

• Fly Stavanger–Bologna– ­Stavanger t/r med SAS

• 5 døgn på hotell Francia 
& Quirinale med frokost

• Utflukter i henhold til ­programmet med transport og guider 

• Middag 3 retter på hotellet ankomstdagen. eksl. drikke

• Lunsj 3 retter på hotellet før konserten eksl. drikke

• Pick-nick pakke med til konserten – sandwhich, vann og frukt

• Lunsj 3 retter i Firenze m/drikke 

• Lunsj 3 retter i Lucca m/ drikke

• Middag 3 retter på lokal restaurant i Montecatini siste kvelden m/drikke

• Inngangsbillett til ­konserten med Andrea ­Bocelli: (­Kategori: ­poltroncina – nummerert)

• Teknisk reiseleder fra Reisecompaniet er med på turen fra Stavanger


Tillegg:

• Drikke til lunsj og middag på hotellet

• Påmeldingstur til vingård med lunsj og drikke kr 700 per person

• Oppgradering billetter til konserten: Du kan om du ønsker kjøpe deg opp fra Poltrolcina til Poltronissima. Pris kr 1400 per person 

• Mat og drikke på flyet 

• Reiseforsikring

• TipsAnnonse

© 2017 - Lokalavisen -- Design/layout: Erik DePasquale / dittbudskap.no