ANNONSE

HANDEL & SERVICE

RYFYLKE ALUMINIUM HAR DET STORE, BREDE UTVALGET


Stiger, stillas 
og transportkasser

Tekst: Rolf Schreiner
Foto: Paulo Pagani

Publisert: 22.11.2017

Distriktets største utvalg i stiger og stillas.


Fakta:

Ryfylke 
Aluminium AS

Hva: 

Faghandel med stort utvalg 
innen bl.a. stiger, stillas og transportkasser av høy kvalitet.


Aktuell med: 

Markerer ett års virksomhet etter at tre ansatte kjøpte bedriften.


Hvor: 

Kanalvegen 10 (Forus), 
4033 Stavanger


ÅPNINGSTIDER: 

Mandag – fredag kl 08.00 – 16.00
Vakttelefon 51 11 11 52 for hastelevering utenom ordinær åpningstid


Kontakt: 

T: 51 11 11 52
E: post@ryfa.no 


Web: 

www.ryfylke-aluminium.no


Dette er en faghandel til glede for både private og næringsliv. Ryfylke Aluminium fungerer ikke minst som en forlenget arm for håndverkere som utfører sine varierte oppdrag ute og inne. For å jobbe trygt i høyden, må en kunne stole på at stiger og stillas er av gjennomført høy kvalitet. Og dette gjelder jo også for privat-
personer – det merker eierne av 
butikken på Forus.

Ryfylke Aluminium AS har historie fra helt tilbake på 1960-tallet. Bedriften startet opp som Fogn Aluminium med produksjon av aluminiumstiger, flaggstenger og veksthus hovedsakelig til bønder i Ryfylke.På midten av 1980-tallet flyttet selskapet til Stavanger med både lager og salgsavdeling. Landbasert industri, oljebransjen og flyindustrien ble viktige kundegrupper. De tradisjonelle varegruppene stiger, stillas, traller, flaggstenger og tilhørende produkter ble etter en stund rene handelsprodukter fra store produsenter i Europa.

Tre ansatte ble eiere

I 1997 flyttet Ryfylke Aluminium inn i eget nybygg i Fabrikkveien på Forus. Og rundt år 2000 ble selskapet kjøpt opp av Båtservice i Mandal. Eierselskapet skiftet etter hvert navn til RA Group AS, og Ryfylke Aluminium AS var et av datterselskapene. Da man i fjor ønsket å skille mellom produksjons- og handelsvirksomhet, var det tre ansatte som tok grep. De kjøpte Ryfylke Aluminium AS og flyttet bedriften inn i Kanalvegen 10 på Forus i desember 2016. Her har de samlet de klassiske standardproduktene innenfor stiger, stillas, lifter, transportkasser, traller, paller m.m.

Eneste Zarges Senter 
i Norge

Lokaleide Ryfylke Aluminium er ikke tilknyttet noen kjede – det gir stor fleksibilitet i valg av samarbeidspartnere. – Skal vi være en proff lokal faghandel, må vi ha gode leverandører i ryggen, sier Odd Egil Kvelland, en av de tre gründerne. – Heldigvis har vi kunnet velge fra øverste hylle, og vi har nå i tett samarbeid med den norske importøren Grove 
Knutsen & Co. etablert første Zarges Senter her til lands. Tyske Zarges er et verdensnavn innen stiger, trapper, plattformer og transportkasser, og dermed anerkjent for høy kvalitet. Så er det opp til oss å følge opp med leveringsdyktighet og fag-kunnskap.

Mange typer stiger i alle prisklasser

– Vi ønsker å bidra til en trygg og effektiv arbeidsdag, sier Svein Larsen. – Vi har således flere typer stiger med sikkerhetsutstyr for de forskjelligste bruksområder. For eksempel kan stigene hvile på gummiføtter eller ispigger, de kan ha gummibelegg ytterst på trinnene for å skåne knærne, og de kan være tilpasset for bruk i trapp. Høy kvalitet trenger ikke bety at stigene er dyre. Vi har kvalitet i alle prisklasser som kan konkurrere i pris med hvemsomhelst.

Stort lager – hent en stige på vei til jobb

Etter nærmere ett år i Kanalvegen på Forus har det spredd seg blant distriktets håndverkere at Ryfylke Aluminium alltid er til å stole på når det gjelder lagerhold. Det er bare å komme innom for å plukke med seg det man ønsker. – Det er et klart mål for oss å være markedsleder innen vårt spesifikke produktutvalg, sier Hein Leknes. – Dermed vil vi alltid ha et større og bredere utvalg på lager enn varehusene som har så mye annet å fylle opp med. Der andre har trapper med 5 – 7 trinn, kan vi alltid levere trapper med 2 – 14 trinn.

Inviterer til kurs 
og opplæring

For Ryfylke Aluminium vil nærkontakt med kunder inkludere kyndig oppfølging innen bruk av produktene som selges. Derfor foretas jevnlige kontroller ute på arbeidsplassene. Selskapet tilbyr også opplæring og sikkerhetskurs innen stige, stillas og fallsikring.

Godt fotfeste i markedet

– Det ser ut som om omsetningen vår det første driftsåret vil bli rundt 8 millioner kroner, og vi håper å sitte igjen med et lite overskudd, sier Kvelland avslutningsvis. – Med jevn vekst og god kostnadskontroll regner vi med å kunne utvide virksomheten og ansette flere folk på sikt.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no