ANNONSE

MOTOR

”SPØR DE SOM KJENNER OSS!”


Toyota Sørvest – lokal tillit i 45 år!

Tekst: Rolf Schreiner
Foto: Paulo Pagani, Toyta Sør Vest

Publisert: 06.12.2017

Salgsteamet hos Toyota Sørvest: Fra venstre Asgeir Oftedal Nesvåg, Johannes Andersen, Henrik Kallevik, 
Petter Nystedt, John Enok Kommedal, Kyrre Langeland (firmabilselger), Kenneth Knudsen (firmabilselger) 
og Jan Trzos-Oftedal (salgssjef).


Fakta:

Toyota Sørvest AS

Hva: 

Aktuell med: 

HVOR:

ÅPNINGSTIDER:

Kontakt: 

Web: 


Bilbransjen opplever for tiden en sterk dreining mot el-biler og ikke minst hybridmodeller. En såkalt full-hybrid, som lader selv mens den kjører 50 – 70 % av tiden på bensin, er blitt særlig godt mottatt i markedet. I vår region står Toyota som markedsleder for full-hybrid modeller, og hos Toyota Sørvest på Forus utgjør nå denne biltypen 95 % av person-
bilsalget. Det er bare å ta turen til Bil-
huset i Svanholmen 9–11 for å bli nærmere kjent med Toyota Sørvest og 
hybridteknologien.

Det var Jan Oftedal som i 1972 etablerte firmaet Bilhuset AS – som Toyota- og Skodaforhandler i Lagårdsveien 81 i Stavanger. Skoda forsvant etter hvert, og fremtidig satsing ble konsentrert om Toyota. I 1984 sto firmaets nybygg klart i Langflåtveien på Mariero. I en periode med sterk vekst ble utbygging nødvendig allerede i 1988.

Gründerens sønn, Ståle Oftedal, overtok ledelsen av Bilhuset tidlig på 1990-tallet. Og i 2001 skiftet Bilhuset navn til Toyota Stavanger AS.

Fusjon med Hegre Bil AS

I 2007 fusjonerte Hegre Bil AS (som solgte Toyota i Sandnes) og Toyota Stavanger AS. Hegre- og Oftedalfamilien fikk en eierandel på 50 % hver i det nye selskapet Toyota Sørvest AS. Fem år senere overtok Oftedalfamilien alle aksjene i Toyota Sørvest.

Jevn og god vekst førte igjen til behov for nye, tidsmessige lokaler, og i august 2016 flyttet Toyota Sørvest inn i Bilhuset på Forus. Det er et komplett bilanlegg med nybilsalg, Toyota Pluss (nyere bruktbil), karosseriverksted, dekkhotell, smart repair etc. tilgjengelig – mens verksteddrift og salg av deler/rekvisita fortsatt står like sterkt på Mariero.

Toyota Sørvest har i en årrekke hatt en sterk markedsposisjon i sitt distrikt – en utvikling som ser ut til å gå stødig videre i positiv retning.

Bekymringsfritt bilhold

– I Toyota Sørvest er vi opptatt av at hver kunde skal være svært fornøyd, sier salgssjef Jan Trzos-Oftedal, tredje generasjon i familiebedriften. – Med et kontinuerlig fokus på våre kunders behov, og hjelpe dem fra A til Å med bilhold, vil vi alltid strebe etter å gi god og personlig service.

Hver eneste Toyota leveres med 5 års garanti, full tank, understellsbehandling og full oppfølging gjennom bilens levetid – i tillegg er et 12-måneders medlemskap i Toyota Eurocare inkludert. Toyota Eurocare sikrer deg veihjelp i hele 40 europeiske land ved driftsstans uansett årsak, også førerfeil. Det gir en følelse av trygghet uansett hvor på veien du måtte ferdes.

Og når kunden får utført Toyota Originalservice hos oss, legger vi automatisk inn 12 måneder/15.000 kilometer dekning inntil bilen når 15 års alder. Vi kaller det bekymringsfritt bilhold.

Express Service – gjort på timen!

– Hos Toyota Sørvest kan du få utført service/vedlikehold mens du venter over en kopp kaffe og en avis, sier Jan videre. – Bilen din får dobbelt så mye oppmerksomhet, uten at du får dobbel kostnad. Vi gir bilen profesjonell behandling på en måte som er så bekvem som mulig for deg. Med Toyota Express Service får du et servicetilbud som passer din livsstil og hverdag. Servicen tar kun 60 minutter og du kan bestille en time som passer deg og din kalender.

Originalservice svarer seg i lengden

Enhver Toyota trenger regelmessig service i form av periodisk vedlikehold. Benytter du Toyota Originalservice hos et autorisert Toyota-verksted i Norge er du og bilen din i de beste hender, noe som gir deg som Toyota-eier trygghet frem til neste service/vedlikehold.

Toyota Sørvest sørger for at bilen din skal fungere som den skal – at programvaren i bilen din er oppdatert gjennom Toyota Helsesjekk eller Toyota Hybrid Helsesjekk, alt for at det skal bli enklere for deg som Toyota-kunde.

Benytter du Toyota Originalservice får du automatisk nye 12 måneder med Toyota Eurocare i inntil 5 år, med mulighet til forlengelse.

Toyota Financial Services

– Dette er Toyotas eget finansieringsselskap, sier Jan videre. 
– Vi gir deg muligheten til enkelt å finansiere, leie og forsikre din bil, uansett om den er ny 
eller brukt. Vårt mål er å tilby den aller beste løsningen, slik at du blir fornøyd med ditt bilhold.

Gunstig bedriftsavtale

Hos Toyota Sørvest får din bedrift et komplett bilhold, uavhengig av størrelsen på bilparken. Du får skreddersydde pakker på alt fra dedikerte firma-bilselgere – leasing, billån og bil-
administrasjon. Du kan også få tilgang til online rapportering (Toyota Webfleet) som omfatter finansiering-, administrasjon og nøkkeltallsrapportering. Rapportene vil vise kostnad på hver enkelt bil eller hele bilparken totalt.

Leie i stedet for å kjøpe?

Vil du slippe å ta opp gjeld for å kjøpe ny bil? Toyoya Sørvest tilbyr PrivatLeie – en langtidsleie for privatpersoner. Du betaler en beskjeden startleie basert på bilens pris, inklusiv ekstrautstyr, og får samtidig lave månedsutgifter. Du velger selv biltype og ekstrautstyr, og langtidsleier bilen over en periode på 3 år. Månedsleien baserer seg på valgt modell, utstyr og kjørelengde. På denne måten kan du bytte til ny bil hvert tredje år uten risiko for prisfall.

Godt arbeidsmiljø gir god bedriftskultur

– Vi har god grunn til å være stolte av arbeidsplassen vår, sier Jan avslutningsvis. – Her i Bilhuset på Forus har vi funnet oss godt til rette med nye, flotte lokaliteter. Det viser bl.a. igjen på sykefraværet, som har sunket betraktelig. Vi kan også glede oss over liten gjennomtrekk i staben – Toyota Sørvest har ansatte som trives i jobben og som utgjør en jevn og stabil ressurs i vår streben etter stadig å bli bedre. For tiden er cirka 75 entusiastiske medarbeidere fordelt på avdelingene på Forus og Mariero.

Og vi er opptatt av å ta samfunnsansvar gjennom støtte til bl.a. trygge trafikkforhold, Turistforeningen og politiets forebyggende arbeid for ungdom. Det er ingen vits i å drive en god butikk, hvis en ikke kan gi noe tilbake til samfunnet, konkluderer salgssjefen.

Toyota er Norges mest anbefalte varemerke

Hvert år gjennomfører selskapet YouGov undersøkelsen BrandIndex. Der spør de blant annet om hvilke av mer enn 250 merkevarer respondentene ville anbefale til en venn eller kollega. Toyota topper listen og er med det Norges mest anbefalte merkevare, uavhengig av bransje. Skandiabanken og Vipps havner på henholdsvis andre og tredjeplass, og Mercedes Benz er eneste andre bilmerke inne blant topp ti. 

– Vi er selvsagt svært fornøyde med resultatet og velger å se på dette som en tillitserklæring. Det er en anerkjennelse både av produktene og jobben som gjøres hver dag ute hos forhandlerne, sier Espen Olsen, informasjonssjef i Toyota Norge.Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no