ANNONSE

UTDANNING & JOBB

Gullbillett til arbeidsmarkedet

Tekst: Øystein Bjørheim 


Publisert: 06.12.2017

Menn i helse jakter menn mellom 25 og 55 år.

Suksessprosjektet Menn i helse går inn i runde nummer to med oppstart både på Nord-Jæren og på Haugalandet. Menn i helse er på jakt etter nye kandidater som i dag mottar en ytelse fra Nav.

Ønsker du en trygg og sikker jobb for framtiden? Er du klar for en endring i ditt liv?

Menn i helse er for øyeblikket på jakt etter nye kandidater.

- Vi vil ha menn til å melde seg på informasjonsmøtet i Folkets hus 11. Januar for å høre mer om mulighetene for å vinne en gullbillett til et komprimert utdanningsløp som ender opp med fagbrev som helsefagarbeider og gode jobbmuligheter, sier Vidar Kringlemoen, fylkeskoordinator i Menn i helse, Rogaland.

Kanskje deg?

Kanskje er det akkurat deg de leter etter denne gangen?

Er du et relasjonsmenneske som får energi av å jobbe med og gi noe til dine medmennesker? Kunne du tenke deg en jobb som uavkortet gir verdi til de som trenger det mest? Har du noen gang tenkt at du kunne tenke deg å være en som gjør en forskjell? Hvis svaret er helt eller delvis ja, bør du lese videre.

Vellykket

At det trengs menn i omsorgsyrkene er hevet over tvil. Menn i helse har ikke minst rekruttert kandidater fra oljeindustrien i kjølvannet av oljedumpen i 2015.

- Mange av de som har tatt denne muligheten kunne ikke i sine villeste fantasier se for seg at de kom til å skifte fra olje til omsorg og fra privat til offentlig sektor. Det er derfor givende å konstatere alle de suksesshistoriene vi har hatt, sier en entusiastisk prosjektleder.

- En fantastisk mulighet

Kurt Are Sleveland Marin Johnsen er en av de heldige som har fått være med i pilotprosjektet.

- For meg er dette en gullbillett, og en fantastisk mulighet til å styre bort fra et vanskelig arbeidsmarked, slår han fast.

Sleveland Johnsen har bakgrunn fra varehandel og har alltid likt å jobbe med mennesker.

- Nå får jeg muligheten til å jobbe med mennesker på en helt annen måte. Med all respekt til den jobben jeg hadde tidligere, men dette oppleves som veldig givende og meningsfullt, sier han.

Imponert over klassekameratene

Han medgir at det er travelt å ha praksis ute i felten og samtidig være student.

- Det er travelt, men utrolig gøy. Jeg var litt nølende i starten, fordi jeg vet at nye prosjekter ofte har oppstartsproblemer. Men jeg må si meg imponert over strukturen i dette prosjektet, sier han.

Selv har han noe erfaring fra helse og omsorgssektoren, men det er det slett ikke alle som har.

- Jeg har jobbet litt som pleieassistent tidligere, så jeg vet litt om bransjen. Men de fleste i klassen min kommer fra olje- og andre sektorer. Jeg er imponert over hvor bra de takler overgangen til noe helt nytt, medgir han.

Nytt syn på framtiden

Også Dag Sivertsen er godt fornøyd med å være del av prosjektet.

- Når en har vært utenfor arbeidslivet i 1,5 år føles det som om samfunnet ikke har bruk for deg lenger. Det å få ha vært med i Menn I Helse har gitt meg tilbake troen på meg selv, sier han og legger til:

- Å få lov til å være med så mange flotte mennesker å jobbe mot noe meningsfylt, har gitt et nytt syn på framtiden.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no