ANNONSE

HUS & HAGE

Karin og Nico fant den perfekte løsningen Älvsbyhus – et firma du kan stole på

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Paulo Pagani


Publisert: 17.01.2018

Fakta:

Älvsbyhus

Nordens største 
modulhus­produsent


Aktuell med: 

Tilbyr ferdige eneboliger


Kontakt: 

Gard Grubstad 908 57 640 

gard@alvsbyhus.no


Web: 

www.alvsbyhus.no


Vi har igjen tatt turen til Åslandsbakken på Figgjo, der et nytt Älvsbyhus ble reist våren 2016. Nå har eierne – paret Karin og Nico som opprinnelig er fra Tyskland – bodd i huset i et og et halvt år. De er begge fulle av lovord mht. hva Älvsbyhus står for. Flott hus, praktisk planløsning, bra service og god oppfølging, sier de to.

Han et utdannet rørlegger og driver selskapet Rørteknikk AS i en eldre bygning på samme tomt. Hun har drevet med billakkering, men jobber nå i samme firma som han – etter utdanning via NAV innen 
økonomi og regnskap.

Det tyske paret Karin 
Teubner og Nico Weber bodde 
i nærheten av Berlin da de i 2007 fikk en sønn. Kort tid 
etterpå flyttet de tre til Oslo. Her fikk Nico jobb som rørlegger, mens Karin tok seg av hjemmet og stell av gutten. I 2008 gikk turen vestover – da ble det flytting til Hommersåk, der de leide et hus i ett år.

Syv år i Åslandsbakken

Det var i 2009 at Karin og Nico tok den helt store beslutningen, og dermed fikk de boplass for livet. De kjøpte eiendommen med adresse Åslandsbakken 53 på Figgjo – det vil si et eldre hus på en tomt som var hele 2,5 mål stor. Prisen var kun 2,6 millioner kroner, og dette var en eiendom som gav rom for fremtidsdrømmer.

Etter hvert fikk huset påbygg med leilighet, og dermed kunne inntektene til Karin og Nico suppleres med månedlig husleie fra leietakere.

Tomten delt i to

I 2015 følte de to at det var tid for å realisere den helt store planen: Eget nytt hus på egen tomt – pluss leieinntekter. Halve arealet var allerede skilt ut som egen tomt, og da var det spørsmålet hvilket byggefirma de skulle velge. Én ting var sikkert: Siden begge var i full jobb, ville de ha en så enkel og behagelig byggeperiode som mulig. Hvem velger man da?

Nico hadde hørt om 
Älvsbyhus og visste at her var det mulig å få et rimelig hus raskt på plass. Da noen venner 
i Bergen gav det svenske bygge-firmaet de varmeste anbefalinger, var valget gjort.

Rimelig loftsetasje

– Den lokale representanten for Älvsbyhus, Gard Grubstad, kom raskt på banen, og vi kikket på forskjellige hustyper, forteller Nico. – Vi ønsket et hus med loftsetasje. Da det viste seg at loftet – med plass for to soverom, eget bad og loftstue – kostet kun 150.000 kroner mer enn huset med kun én etasje, var valget lett. Det var vel anvendte penger – vi gleder oss til å starte arbeidet med denne ”gjesteetasjen”. Og vi trenger plassen – når familen fra Tyskland kommer på besøk, blir de gjerne værende noen uker…

Älvsbyhus holdt hva de lovet

I februar i 2016 var grave- og grunnarbeider ferdig, og det var klart for den velkjente Älvsbyhus-metoden: Ferdige moduler rett på plass, og tett hus på få dager. Dermed ble det innflytting 
i april 2016.

– Det vil alltid være noe som skal fikses på i et nytt hus, sier Karin. – En kan ha så gode rutiner som mulig, men frem til huset har satt seg skikkelig vil det kunne dukke opp forskjellige ting. Hos oss kom det noen små ting, men Älvsbyhus var raskt på plass og ordnet opp. No problem.

Rimeligere blir det ikke

Nico konkluderer med et utrolig godt samarbeid med Gard. – Vi ville helst ikke involveres, sier han. – Derfor overlot vi alt til Gard – fra papirarbeid til all koordinering mellom håndverkerne. Og han har tydelig peiling på god kundebehandling, for vi fikk det akkurat som vi ville. Det er nesten for godt til å være sant. I tillegg er Nico og Karin svært fornøyd med at Gard har holdt jevnlig kontakt med dem, også etter at de flyttet inn i huset for å vise at de følger opp. Vi har ingen problemer med å anbefale Älvsbyhus til andre husbyggere – særlig hvis en selv lever et travelt yrkesliv og vil bruke minst mulig tid på byggeprosessen.

Alt arbeidet – inkludert graving og grunnmur – har kostet oss 3,3 millioner kroner. Av dette skulle Älvsbyhus ha 2,4 millioner for huset med stor overbygget terrasse. Det er en pris vi er veldig fornøyd med, konkluderer Nico.

Alle som bygger hus, vil oppleve at tiden med planlegging og ikke minst selve byggeperioden er en lang prosess hvor små og store utfordringer dukker opp som perler på en snor. Da er det betryggende å vite at det finnes folk som kan bidra med kunnskap fra mange års erfaring i bransjen, og som vet akkurat hvordan du kan oppleve problemfri husbygging.

Tillit gir trygghet

Älvsbyhus er en helproff utbygger som påtar seg ansvaret for hele byggeprosessen fra a til å, inklusiv full kontroll over alt papirarbeid og skjemavelde. Dermed kan du senke skuldrene og overlate alt til ekspertene. Älvsbyhus sine representanter her i Rogaland er Gard Grubstad & Anita Milje.

Svensk husprodusent 
på full fart inn i det norske markedet

Noen svenske merkenavn er særdeles godt etablert i Norge – som IKEA og Volvo. Mye tyder på at Älvsbyhus kan få en lignende posisjon her i landet.

Det norske byggemarkedet er nemlig i stor endring. Det tradisjonelle norske byggefirma – med en byggeprosess over grunnmur på flere måneder – har fått konkurranse fra Sverige.

Älvsbyhus har et klart mål om å produsere attraktive, ferdigmonterte trehus av høy kvalitet til markedets laveste pris. Stadig flere nordmenn har forstått at dette er snarveien til å oppfylle drømmen om egen bolig – til en pris de ikke trodde var mulig.

Älvsbyhus har vært etablert i Sverige i over 60 år – de siste 15 årene som suveren markedsleder. Kombinasjonen av rask byggeprosess og rimelig pris har vist seg å være helt uslåelig i vårt naboland. Vi er tydeligvis mottakelige for slike argumenter her til lands også.

Modulhus som monteres på én dag

Et Älvsbyhus er et såkalt modul-hus. Det vil si at gulv, vegger og innertak produseres inne i en tørr og varm industrihall, og alle moduler settes på plass på grunnmur i én kjapp operasjon.

Når modulene kommer til byggeplassen, tar det bare få timer til de er satt sammen i ly av vær og vind – og huset er tett. Med vårt vestlandsvær i tankene er det lett å forstå at en så kort byggeprosess er en stor fordel hvis en vil unngå fuktskader fra nedbør over tid.

Også alt elektro- og rørarbeid er utført på forhånd – alt etter norske forskrifter og regler. Bad og vaskerom er helt ferdige med gulvbelegg, veggbekledning og sanitetsporselen.

Etter at huset er på plass, foretar Älvsbyhus maling og tapetsering, og strøm og VVS skal kobles til – dette er inkludert i prisen. Huset er klar til overtakelse syv uker etter påbegynt arbeid.

Uslåelig på pris?

Älvsbyhus har 10 boligtyper som varierer i størrelse – alle bygd etter nytt myndighetskrav TEK 17. Minste hustype har et areal på 84,8 kvm BRA og koster kun kr 1.705.400,- ferdig montert og inklusiv moms. Det inkluderer til og med grunnmur, varmepumpe og hvitevarer fra kvalitetsleverandøren Electrolux.

Det største huset har samlet areal på 197,1 kvm BRA, hvor 67,9 kvm er uinnredet 2. etasje. Prisen er kr 2.207.100,-. På alle hus har du muligheten til å gjøre en del forandringer eller tilvalg.

Dette er utvilsomt mye hus for pengene.

Et firma du kan stole på

Å bygge hus er kanskje den viktigste og største investeringen du gjør i livet. Da har det stor betydning at du velger et seriøst byggefirma som har ressurser til å stå for oppfølging og service, og som garantert er til stede for deg i årene fremover.

Älvsbyhus gir deg all den trygghet du skal forvente. Etter over 60 års virksomhet som familiefirma er det i dag 3. generasjon som driver selskapet videre fremover. Älvsbyhus er et av Nordens aller største byggefirma, og økonomien har i alle år vært bunnsolid. Det er nok et argument for å gjøre et smart og riktig valg.

Ta kontakt for en uforpliktende samtale

Gard Grubstad & Anita Milje har sine kontorer i Haugesund. Gard har telefon 908 57 640 og e-post gard@alvsbyhus.no og Anita har telefon 916 25 617 og e-post anita@alvsbyhus.no

Ta kontakt med Gard eller Anita, så får du høre mer om de ulike hustypene, valg eller tilpasningsmuligheter for de ulike hustypene, miljøvennlig oppvarming, rask leveringstid og svært gunstige betalingsbetingelser – helt uten forskudd.

Älvsbyhus sine priser ­inkluderer

• Ferdig hus ifølge
 leveransebeskrivelse 

• Fast pris i ett år fra bestillings­dato 

• Kjøkkeninnredning

• Hvitevarer til kjøkken­innredning 

• Garderobeinnredning 

• Tynnparkett 7 mm i alle tørre rom

• Gulv og takbelistning 

• Innvendig EL-leveranse 

• Innvendig VVS-leveranse 

• Saltak over inngangsparti

• Oppvarming via varmepumpe 

• Pipe og ildsted

• Innvendig maling og ­tapetsering

• Våtromstapet og våtromsbelegg i våtrom

• Stige

• Grunnmur 

• Ferdig malt og tapetsert

• Alle priser er inkl. moms.Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no